Spiritele elementale ale naturii
Noua Acropolă Oradea
21 iunie 2018
Miercuri, 20 iunie, a avut loc la sediul Noii Acropole Oradea, lansarea celei de-a doua ediții a volumului scris de dl Jorge Angel Livraga Rizzi ” Spiritele elementale ale naturii”. Începutul prezentării, susținută de Olivia Pocioian, a fost reprezentat de trecerea în revistă a vieții și activității literare și filosofice a d-lui Livraga.
Alături de prieteni dragi
Noua Acropolă București
20 iunie 2018
Duminică, 10 iunie, membrii și simpatizanții din Noua Acropolă au poposit din nou la prietenii de la Școala de Surzi nr.1.
Calendarul Aztec - manual de arheologie
Noua Acropolă Oradea
13 iunie 2018
În seara de luni, 11.06.2018, a avut loc la librăria Cărturești, lansarea Albumului Calendarul Aztec - manual de arheologie însoțit de o colecție de imagini calitative ale codexurile precolumbiene și artefactelor arheologice. În cursul prezentării manualului s-a povestit despre azteci, despre stilul lor de viață, viziunea lor asupra unui război dus corect, de la egal la egal, dar și despre un război interior și personal. Totodată, s-a vorbit și despre stilul lor de educație care promova omul ca stăpân al gândurilor, emoțiilor și acțiunilor sale. Manualul lansat este o invitație la o investigație în interiorul unor culturi îndepărtate, pentru a ne înțelege mai bine pe noi înșine. De asemenea, este un ghid plin de simboluri și cultură, potrivit, după cum a fost sesizabil în cadrul lansării, atât copiilor curioși, cât și persoanelor mature.
Leonardo da Vinci și copiii de la Centrul de Zi
Noua Acropolă Oradea
9 iunie 2018
Vineri, 8 iunie 2018, Noua Acropolă Oradea a organizat o scurtă incursiune în Renaștere, la Muzeul Țării Crișurilor din Oradea. Acolo s-a participat la expoziția "Invențiile unui geniu. Mașinile lui Leonardo da Vinci", alături de copiii de la Centrul de zi. Aceștia au văzut și testat reconstituiri ale invențiilor lui Leonardo da Vinci: bicicleta, fierăstrăul hidraulic, un pod mobil, un tanc, deltaplanul, şurubul lui Arhimede, planorul. Copiii au învățat prin curiozitate și joc despre o epocă măreață și despre un geniu care şi-a pus amprenta nu numai în planul invenţiilor, ci şi al artelor.