x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK

Rezoluţiile O.I.N.A.

 

Afişează rezoluţiile pentru anul:

 

 

HOTĂRÂREA ADUNĂRII GENERALE A OINA 2020


Adunarea Generală a OINA adoptă următoarele rezoluții:
    A) În fața pandemiei Covid-19, provocate de virusul SARS Cov-2 (noul coronavirus) și ținând cont de urgențele sociale și de sănătate manifestate la nivel global ce solicită acțiuni eficiente și imediate din partea guvernelor, a indivizilor și a organizațiilor în general, după cum s-a stabilit de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS) în Declarația sa din 16 martie 2020, Organizația Internațională Noua Acropolă recomandă tuturor asociațiilor membre să urmeze principiile adoptate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și de guvernele lor naționale în lupta împotriva acestei pandemii.
    B) Reamintind că Organizația Internațională Noua Acropolă (OINA) este prezentă prin intermediul a mii de voluntari și asociați în peste 50 de state membre ONU, Adunarea Generală se alătură apelului ONU de a atinge cele 17 Obiective de Dezvoltare Sustenabilă (ODS) prevăzute în Agenda 2030 și promovează necesitatea unei mai bune dezvoltări a  conștiinței unității și a solidarității pentru a asigura împlinirea lor.
Drept urmare, subliniază faptul că programele întreprinse de OINA sunt legate de următoarele Obiective de Dezvoltare Sustenabilă: Nr. 4 – despre nivel ridicat de Calitate în Educație; Nr. 13 – despre Acțiunea Climatică; Nr. 16 – despre Pace, Justiție și Instituții Stabile și Nr. 17 – despre Parteneriatele pentru Atingerea Obiectivelor. Grație unei largi varietăți de programe implementate de către asociațiile sale naționale membre, OINA contribuie și la alte ODS, pe lângă cele deja menționate. Ca exemplu, putem menționa: mese calde pentru persoanele nevoiașe (ODS 2); acțiuni de furnizare a energiei accesibile și non-poluante în mai multe locații rurale din Europa și America (ODS 7) și programe educaționale pentru sănătate și sport care ajută la îmbunătățirea stilului de viață (ODS 3).
În consecință, Adunarea Generală recomandă membrilor săi să elaboreze planuri de creștere a conștientizării ODS și să își definească obiective specifice pentru a contribui în continuare la indicatorii ODS în anii care urmează.
    C) Adunarea Generală își reafirmă angajamentul de a continua activitățile legate de Ziua Mondială a Filosofiei, instituită de UNESCO în 2002, pentru care Organizația Internațională Noua Acropolă (OINA) a susținut neîntrerupt, de peste 12 ani, numeroase activități în diferitele sale centre din toată lumea. Adunarea Generală recomandă continuarea și în 2020 a aceluiași program de conferințe, întrevederi, simpozioane și conferințe dedicate acestui important eveniment.
    D) Adunarea Generală aprobă în unanimitate hotărârea de a deveni sponsor al Concursului Internațional de Pian Delia Steinberg, în onoarea fondatoarei acestuia, Delia Steinberg, care a fost Președinta Comitetului de Organizare pentru mulți ani. Această competiție anuală, care are loc la Madrid, a fost instituită în 1982, în vederea promovării noilor valori muzicale și a  sprijinirii carierelor tinerilor pianiști. În acest scop, decide să ofere o sumă anuală acestui concurs într-un cuantum ce urmează a fi stabilit anual de către Comitetul de Organizare, pornind de la propunerea Președintelui său în acord cu necesitățile Concursului Internațional.
    E) Adunarea Generală a OINA îi felicită pe voluntarii și asociații săi pentru succesul numeroaselor activități de Filosofie, Cultură și Voluntariat realizate în decursul anului 2019 în cele peste 50 de țări unde sunt stabilite centrele Noii Acropole afiliate OINA, prin acțiunea concertată a celor aproape 500 de centre la nivel mondial.
    F) Adunarea Generală reamintește că OINA este angajată, pe baza Principiilor sale Fondatoare, să încurajeze în diferitele sale activități respectarea demnității umane, într-un efort colectiv de cucerire a fraternității între toate ființele umane și toate națiunile.