x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK

De ce am ales cultura?

Aplicarea valorilor umane generează un model de cultură activ şi participativ, care implică toate calităţile unei persoane, îi lărgeşte orizontul mental şi îi oferă deschidere către toate formele de manifestare ale spiritului.

Noua Acropolă încearcă să ofere o viziune nouă asupra culturii: o cultură care sprijină valorilor practice şi vitale, care permite spectatorului să se transforme şi să evolueze. Promovăm o renaştere a valorilor culturale în toate oraşele, o cultură cu mesaje filosofice care pot fi înţelese şi trăite de toţi oamenii.

Cultura, ca instrument de umanizare a societăţilor în care trăim, redescoperă rădăcinile atemporale ale fiecărui moment istoric, pentru a ne ajuta să ne lărgim perspectiva asupra vieţii şi pentru a aborda într-o manieră fraternă şi eclectică diversitatea şi bogăţia fiecărui loc în parte.

În plus, cultura pe care o promovăm este o experienţă realizată de oameni voluntari, accesibilă fiecărei persoane şi, mai ales, plină de satisfacţii, deoarece hrăneşte sufletul şi eliberează omul de tensiunile vieţii cotidiene, fapt care, odată cu experienţa creaţiei şi imaginaţiei, aduce o stare de bine protagoniştilor şi celor care beneficiază de acest efort generos.

Datorită impulsului instituţiei noastre, au apărut iniţiative concretizate prin fondarea de programe internaţionale, menite să coordoneze şi să ofere un sens filosofic diverselor acţiuni promovate de directorii institutelor.