x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK

Ştiri naţionale

Acțiune socio-umanitară la Căminul de bătrâni Stejarul

Noua Acropolă București

26 noiembrie 2019


Sâmbătă, 23 noiembrie, am fost în vizită la Căminul de bătrâni „Stejarul”, la vârstnicii cu care ne cunoaștem de mult timp.

Ziua Mondială a Curățeniei 2019

Noua Acropolă Constanța

26 septembrie 2019


Sâmbătă 21 septembrie a fost Ziua Mondială a Curățeniei. În Constanța s-au ecologizat zone de plajă, Parcul Tăbăcărie și Centrul Istoric.

Săptămâna Culturii - ediția a X-a

Noua Acropolă Timișoara

14 noiembrie 2019


În perioada 17-26 septembrie, Timișoara a găzduit cea de-a zecea ediție a Săptămânii Culturii, eveniment anual ce își propune să scoată în evidență varietatea formelor prin care omul exprimă civilizația și cultura.

Toamna la Dor Mărunt

Noua Acropolă București

31 octombrie 2019


Duminică, 27 octombrie, am petrecut o nouă zi minunată alături de prietenii noștri de la Dor Mărunt.

Primăvara creativă

Noua Acropolă București

15 aprilie 2019


În prima duminică din luna aprilie, membrii și simpatizanții Noii Acropole s-au întâlnit din nou cu prietenii de la Școala de Surzi nr.1 din cartierul Dămăroaia.

Pe Urmele Viitorului - Nikola Tesla: Om de ştiinţă, inginer şi inventator

Noua Acropolă Constanța

10 aprilie 2019


  Duminică 10 februarie a avut loc la Muzeul de Istorie şi Arheologie din Constanţa conferinţa cu titlul ,, Pe urmele viitorului: Nikola Tesla” susţinută de prof. Adrian Tudose. Cei mai mulţi dintre dumneavoastră au auzit deja de Nikola Tesla şi invenţiile sale, acesta fiind considerat unul din cei mai mari inventatori ai secolului al XX-lea.

Conferință: Ieșirea din Peșteră

Noua Acropolă Constanța

9 aprilie 2019


Am deschis seria conferințelor de primăvară-vară 2019 cu un clasic al filosofiei, Platon. Conferinţa cu titlul ,,Ieşirea din Peşteră” a avut loc pe 20 ianuarie la Muzeul de Istorie Națională şi Arheologie din Constanţa.

Zilele Filosofiei

Noua Acropolă Constanța

21 martie 2019


În noiembrie 2018 am aniversat Zilele Filosofiei și la Constanţa, în parteneriat cu Centrul Cultural Teodor T. Burada. Evenimentul Valori Filosofice Româneștia fost susținut la Centrul Cultural pentru Tineret Jean Constantin și a debutat cu o conferință pe tema: Filosofie pentru Viitor. Trecând prin momente cheie din istoria filosofiei – presocratici, platonism, neoplatonism, renaștere, filosofia  modernă –  am constatat că rămân actuale dorința omului de a înțelege universul în care trăiește, precum și cauzele profunde ale propriei vieți.

In prag de Sărbători la Școala de Surzi nr.1

Noua Acropolă București

21 decembrie 2018


Duminică, 09 decembrie, membrii Asociației Noua Acropolă din București au poposit la prietenii de la Școala de Surzi nr.1, alături de care au petrecut câteva ore construind puzzle-uri și pregătind felicitări și podoabe de Crăciun.

Ziua Filosofiei în Oradea

Noua Acropolă Oradea

12 decembrie 2018


Ziua Mondiala a Filosofiei, a fost celebrată în Oradea, printr-un ciclu de prezentări despre filosofi români. Joi, 15 noiembrie 2018, printr-o prelegere intitulată Constantin Noica – Mathesis sau bucuriile simple. S-a vorbit despre viața filosofului, obiectivul său de a ajuta omul să-și împlinească destinul de ființă culturală, inexorabilitatea ideilor - „eternități care umblă printre oameni” în comparație cu efemeritatea lucrurilor care există în lume, despre viață ca laborator de experimentare a ideilor și despre valoarea filosofiei astăzi. În 4 decembrie, la sediul Experiment Teatru Clandestin, Cetatea Oradea a avut loc o prezentare despre personalitatea și opera lui Alice Voinescu. Accentul a căzut pe viziunea despre om și potențialul acestuia. Ambele prelegeri au fost susținute de Andreea Neacsu.

Din drag pentru natură

Noua Acropolă Oradea

9 noiembrie 2018


Sâmbătă, 3 noiembrie, mai mulți voluntari au ecologizat o parte din zona de trasee montane Șuncuiuș - Vadu Crișului. A fost o zi frumoasă de toamnă, soarele cald și pădurea primitoare. S-a muncit mult și s-ar fi putut continua. Proiectul se va relua în martie și se va desfășura lunar, fiind necesară o muncă susținută pentru a putea acoperi întregul perimetru.

Despre alchimie...știința transformărilor

Noua Acropolă Oradea

25 octombrie 2018


Miercuri, 24 octombrie, la sediul Noii Acropole Oradea, a avut loc prezentarea Despre alchimie...știința transformărilor, susținută de Olivia Pocioian. În spatele pietrei filosofale, a elixirului tinereții veșnice, a tratatelor criptice, putem regăsi o idee centrală transmisă de alchimişti: trebuie să căutăm tot timpul dincolo de ceea ce vedem, simţim și auzim. Menirea omului pe pământ nu este doar de a exista, de a căuta ignorant la suprafaţa lucrurilor, ci de a-şi dezvolta puterile pentru a putea mânui acele forţe din jurul lui necesare realizării destinului.