x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK

Ziua mondială a filosofiei

În fiecare an, centrele culturale ale Noii Acropole din întreaga lume răspund la apelul Organizaţiei Educaţionale, Ştiinţifice şi Culturale a Naţiunilor Unite (UNESCO) de a sărbători Ziua Mondială a Filosofiei, care are loc în luna noiembrie a fiecărui an, începând cu anul 2002.

Programele organizate de diversele ţări care fac parte din Noua Acropolă Internaţională (OINA) au adus filosofia mai aproape de un public diversificat, utilizând o gamă largă de mesaje mass-media şi propuneri ingenioase de evenimente.

Există forumuri şi grupuri de discuţii care urmăresc aducerea oamenilor în situaţia de a reflecta asupra relaţiei strânse care există între filosofie şi valorile atemporale. Alte centre aleg să pună în scenă spectacole care redau episoadele nemuritoare din istorie, prin recrearea dialogurilor şi a mesajelor aparţinând filosofilor remarcabili.

Alte evenimente relaţionează filosofia cu artele, susţinând expoziţii şi concursuri de fotografie pentru a exprima prin imagini bogăţia conceptuală transmisă de marii înţelepţi ai lumii.

OINA prezintă pe un site web dedicat Zilei Mondiale a Filosofiei unele dintre activităţile care au loc în fiecare an în întreaga lume, pentru celebrarea acestei zile.