x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK

Ştiri recente

Omul în căutarea nemuririi - Mitul lui Ghilgameș

Noua Acropolă Oradea

23 octombrie 2016


În data de 8 octombrie, Noua Acropolă din Oradea a susținut o prelegere filosofică despre Omul în căutarea nemuririi sau Mitul lui Ghilgameș. 

La pas prin Belgrad, spre muzeul lui Nikola Tesla

Noua Acropolă Timișoara

18 octombrie 2016


Impulsionați de vremea frumoasă de toamnă a începutului de octombrie, ne-am propus să ne aventurăm într-o călătorie de cunoaștere. Și ce călătorie avea să fie!

Prelegere filosofică: Avem nevoie de filosofie

Noua Acropolă Oradea

15 octombrie 2016


În 15 septembrie, cu ocazia aniversării a 30 de ani de activitate a Noii Acropole în România, sediul din Oradea a prezentat o prelegere despre valoarea filosofiei în viața omului contemporan.

Acțiune ecologică Let’s do it, Romania!

Noua Acropolă

10 octombrie 2016


La sfârşitul lunii septembrie 2016 a avut loc acţiunea de curățenie generală în care au fost implicate peste 100 de ţări de pe întregul glob. În Arad, membrii voluntari ai Noii Acropole s-au alăturat sutelor de voluntari care au participat la această acțiune în întregul judeţ.

Armonii florale

Noua Acropolă București

26 septembrie 2016


La început de septembrie, ne-am întâlnit cu florile...

Tinerii acropolitani au explorat Transilvania Medievală

Noua Acropolă Timișoara

24 august 2016


Filosofii stoici considerau că istoria este o maestră care ne învață să lucrăm cu experiențele trecutului pentru a face alegeri mai bune în prezent și a construi un viitor mai bun. În spiritul acestei perspective, vara aceasta am pornit într-o scurtă incursiune în istoria medievală a ţării noastre. 

ISTORIE ȘI ARTĂ LA MALUL MĂRII NEGRE

Noua Acropolă Constanța

10 august 2016


Marea leagă călătorii prin timp și spațiu, fie că este vorba despre eroi, personaje ale miturilor antice sau oameni din zilele noastre. De aceea am ales și anul acesta faleza din Constanța ca gazdă a expoziției anuale de reproduceri arheologice și carte, o invitație de a descoperi moștenirea culturală a marilor civilizații și idei valoroase pentru viața de azi.

Descoperă Filosofia!

Noua Acropolă Timișoara

1 august 2016


În luna iulie, am propus publicului timișorean întâlniri săptămânale cu Filosofia, prin intermediul a patru conferințe pe care le-am susținut în îmbietorul spațiu pus la dispoziție de Ambasada.

Excursie la Castelul Corvinilor împreună cu tinerii de la Centrul de zi ”Sfântul Nicolae” din Timișoara

Noua Acropolă Timișoara

28 iulie 2016


La finalul lunii iulie, impulsionați de soarele arzător al verii, am întețit focul prieteniei ce ne leagă de tinerii de la Centrul ”Sfântul Nicolae”, prin intermediul unei excursii având ca destinație principală Castelul Corvinilor din Hunedoara.

Noaptea Muzeelor 2016

Noua Acropolă

12 iulie 2016


Ateliere creative la Noaptea Muzeelor în Arad

Festivalul artelor

Noua Acropolă Timișoara

11 iulie 2016


Primele zile calde de vară ne-au găsit în plină acțiune. În perioada 6-12 iunie, ne-am alăturat iubitorilor de Frumusețe și Armonie participând la Festivalul Artelor organizat de Primăria Municipiului Timișoara.

Despre curaj

Noua Acropolă Oradea

9 iulie 2016


În lunile de primăvară ale anului în curs, Noua Acropolă din Oradea a desfășurat un program bogat de evenimente culturale, prelegeri filosofice și activități de voluntariat. Un astfel de eveniment a fost și cel organizat în 28 mai, cuprinzând o masă rotundă, o vizionare de film și participarea la Festivalul Luminii. Începând cu ora 16:00 s-a desfășurat o discuție filosofică în jurul semnificației primelor șase probe de vitejie ale lui Herakle, și anume: Leul din Nemeea, Hidra din Lerna, Păsările Stimfaliene, Mistrețul din Erymanthus, Cerbul cu coarne de aur și Taurul din Creta. Toate aceste probe – pe celelalte șase urmează să le abordăm de asemenea în curând – au fost corelate cu virtuțile de care are nevoie un om care își propune să progreseze.