x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK

Vizită în Samara și turul zonei istorice Guanacaste (San Jose, Costa Rica)

NOUA ACROPOLĂ

23 iunie 2020

Pentru a afla mai multe despre cultura noastră, am organizat un tur spre a ne bucura de plajele splendide din Samara și Carrillo, unde pe lângă beneficiile razelor soarelui și ale apelor curate, am putut admira un apus minunat, dintr-o perspectivă paradisiacă.

În cea de-a doua zi, voluntarii din Noua Acropolă au susținut un atelier pentru ca vizitatorii să învețe cum să facă „tanelas și rosquillas” (pâini din tradiția locală). Ulterior a fost organizat un tur al orașului Nicoya (numit după șeful Nicoa sau Nicoyán - în limba náhuatl, Necoc Yáotl, „cu dușmani de ambele părți” - regele indigen din tribul Chorotega).

Participanții au vizitat templul Colonial, care a fost comandat de spanioli în 1544, construit prin munca indigenilor. Pe fațada templului, se evidențiază basoreliefuri reprezentând planta de porumb, simbol al culturii maya.

Turul a inclus și clădirea Cabildo de Nicoya, unde a fost semnată anexarea fostului teritoriu Partido de Nicoya la statul Costa Rica, eveniment petrecut la 25 iulie 1824, astăzi aceasta reprezentând o mare parte a provinciei Guanacaste. Participanții au putut aprecia elemente arhitecturale ale epocii respective. La final, în timp ce admirau frumoasa priveliște a muntelui Cerro La Cruz, vizitatorii s-au bucurat de povestea transmisă de profesorul Audenay Castro, despre miturile și simbolismul acestui munte, urcat în fiecare an de localnici pe data de 3 mai.