x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK

Ştiri recente

Acțiune de plantare și ecologizare alături de Verde de Banat

Noua Acropolă Timișoara

21 noiembrie 2020


La finele lunii octombrie, Noua Acropolă Timișoara s-a alăturat inițiativei Asociației Verde de Banat prin participarea la o acțiune de împădurire și ecologizare în zona montană a județului Timiș, pe malul Begăi Poieni.

Acțiune ecologică în inima Constanței

Noua Acropolă Constanța

15 noiembrie 2020


Pentru a păstra moștenirea civilizației greco-romane pe care se întemeiază Constanța și pentru a promova respectul pentru mediul ambiant, voluntarii filialei Noua Acropolă Constanța au continuat în luna octombrie activitatea de întreținere a siturilor arheologice din Centrul Istoric. Deși în acest an, pe lângă mănuși și saci de gunoi a fost nevoie și de măști, entuziasmul nu a fost știrbit.

Seneca. Meditații despre binefaceri

Noua Acropolă Oradea

12 septembrie 2020


Noua Acropolă Oradea a susținut o prelegere online despre filosofia practică oferită de Seneca în lucrarea „Despre binefaceri”.

Noua Acropolă Oradea premiată la Gala Voluntariatului Orădean

Noua Acropolă Oradea

4 noiembrie 2020


Gala Voluntarilor din Domeniul Asistenţei Sociale -  ediția a VIII-a a fost organizată pe 3 martie 2020 de către Direcţia de Asistenţă Socială Oradea. Au fost acordate 14 premii „Gala Voluntarilor 2020 Cel Mai Bun Voluntar” pentru voluntarii, organizaţiile și fundațiile neguvernamentale care au contribuit la ajutorul orădenilor.

Conferință live - Zen Budismul și oportunitatea prezentului

Noua Acropolă Timișoara

20 octombrie 2020


Noua Acropolă Timișoara a susținut o prelegere difuzată în direct pe Facebook despre filosofia practică pe care Zen Budismul o propune pentru o viață mai coerentă și mai fericită.

Excursie în Munții Ceahlău

Noua Acropolă

20 octombrie 2020


În luna iulie, un grup de acropolitani din mai multe filiale din România (Cluj-Napoca, Iași, Oradea, București) au organizat o excursie la munte.

Dimineți sportive și lucrul cu sine

Noua Acropolă Oradea

20 octombrie 2020


În ultimele luni am organizat în trei dimineți pe săptămână antrenamente sportive. Fiecare antrenament a avut și un subiect de lucru cu propria persoană, corelat cu tipul exercițiilor din ziua respectivă.

Artă și dezvoltare umană

Noua Acropolă Oradea

20 octombrie 2020


În ultimele luni am organizat o serie de trei ateliere de pictură corelate cu subiecte de dezvoltare umană.

Dialoguri filosofice bazate pe "Banchetul" de Platon

Noua Acropolă Oradea

20 octombrie 2020


În luna aprilie, filialele Oradea și Cluj-Napoca ale Noii Acropole România, au organizat discuții online bazate pe cartea „Banchetul” de Platon. Participanții la dialog au citit anterior textul, astfel că prima parte a fost dedicată întrebărilor și răspunsurilor pe baza textului.

Activitate de voluntariat: Renovarea fațadelor caselor tradiționale bănățene

Noua Acropolă Timișoara

17 octombrie 2020


Într-o sâmbătă însorită de toamnă, o echipă de voluntari acropolitani din Timișoara a dat curs invitației celor de la asociația  „Acasă în Banat”, de a participa la programul „Color the Village”

Filosofia în perioade de criză (Guatemala)

Noua Acropolă

10 august 2020


Obiectivul acestei discuții online a fost de a oferi participanților instrumente practice, bazate pe învățăturile filosofilor clasici, pentru a înțelege mai bine momentul prezent. Toți participanții au putut să răspundă la câteva întrebări și să primească sfaturi înțelepte.  

Cerc de lectură: "Arta de a trăi" de Epictet (Panama)

Noua Acropolă

10 august 2020


Am început o nouă carte în Cercul nostru de lectură. Răspunsul la filosofia stoicilor a fost foarte entuziast astfel că de două ori pe săptămână ne reunim pentru a citi și a reflecta despre învățăturile lui Epictet, care rămân valabile pentru lumea de azi.