x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK

Spiritele elementale ale naturii

Jorge Angel Livraga Rizzi

Ediția a II-a

"Elementalii.. se întâlnesc la tot pasul în paginile cărților vechi. Din Sumer până în Egipt și din China până la culturile Americii și ale Africii Negre, trecând prin Polinezia șși culturile locuitorilor din zonele apropiate de Pol, ajungând apoi până în secolele care au precedat civilizația actuală a Europei, Spiritele Naturii au un rol însemnat în acele forme de viață mai puțin contaminate și mai naturale.

 

Istoria Omenirii este plină de relatări despre Genii, Gnomi, Ondine, Elfi și despre întreaga gamă de Elementali, astfel încât, fără ei, nici dezvoltarea, nici istorisirea acesteia n-ar mai fi aceeași, fapt confirmat începând cu Mitul despre Enkidu și Ghilgameș, trecând prin Odiseea homerică, Saga despre Arthur și Merlin, până la aceea care a învățat-o pe Isidora Duncan să danseze și care a inspirat cristalele lui Gallé.

 

Până nu foarte demult, reprezentările lor împodobeau provele corăbiilor și mai au încă sute de statui în întreaga lume, fie în parcuri, fie pe stâncile de la țărmul mării."