x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK

Piramide din Nubia

Piramidele din Nubia (actualul Sudan) au fost construite de conducătorii vechilor regate Kushite. Aproximativ 255 de piramide au fost ridicate în trei situri din Nubia pe parcursul a câteva sute de ani, pentru a servi ca morminte regilor și reginelor din Napata și Meroe. Piramidele din Nubia sunt construite din blocuri de piatră dispuse orizontal, iar proporțiile lor diferă semnificativ față de cele ale piramidelor egiptene: au între 6 și 30 metri înălțime, dar baza este foarte mică, rezultând structuri înalte, înguste, înclinate la aproximativ 70 grade.

Cel mai mare sit nubian cu piramide este Meroe, unde au fost îngropați peste 40 de regi și regine, acoperiți cu bijuterii și așezați în sarcofage de lemn. În piramide s-au mai găsit arcuri, tolbe cu săgeți, inele, harnașamente, cutii de lemn, mobilier, ceramică, sticlă colorată, vase din metal și multe alte artefacte care atestă un comerț intensiv cu Egiptul și lumea elenistică.

 

Imaginea: „NubianMeroePyramids30sep2005(2)", sub licență „Public Domain” via Commons. Drepturi de autor: Wufei07.

https://commons.wikimedia.org/wiki/File:NubianMeroePyramids30sep2005(2).jpg#/media/File:NubianMeroePyramids30sep2005(2).jpg