x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK

Ce facem cu inima și mintea?

Delia Steinberg Guzman

 

Rezultat al experienței de viață a profesoarei Delia Steinberg Guzmán, acest mic tratat filosofic reprezintă un valoros ghid pe drumul călătoriei noastre către noi înșine.

Într-o lume în care tot mai mulți oameni cuprinși de nehotărâre sau descumpănire se lansează în diverse activități menite să umple golul resimțit, autoarea ne îndeamnă să nu uităm să ne întrebăm pentru ce și încotro. Finalitatea acțiunilor noastre ar trebui să fie practică și să răspundă totodată unei necesități de evoluție și de creștere, atât a noastră, cât și a lumii din care facem parte.

„Încotro ne îndreptăm?” este întrebarea esențială la care trebuie să găsim un răspuns pentru a da un sens vieții și pentru a găsi mijloacele potrivite de acțiune, de punere în practică a acestei finalități.

Calmul interior, calitatea vieții, succesul, fericirea, justețea, tinerețea sunt tot atâtea aspecte abordate în cartea Ce facem cu inima și mintea? în cheia profundă a ceea ce dăinuie.

Ca ființe umane, nu avem cum să scăpăm de forța sentimentelor și a dorințelor, de fluctuațiile psihicului. Dar ceea ce ne definește ca oameni este tocmai acest înalt potențial al nostru, mintea rațională și inteligentă, capabilă să înțeleagă și să pună în aplicare arhetipuri, conectându-se la lumea Ideilor.

Ca să putem vorbi despre o calitate autentică a vieții, omul trebuie privit în integritatea sa, nu doar prin prisma a ceea ce poate da sau produce.”