x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK

Ştiri recente

Noua Acropolă București la ONGFest 2014

Noua Acropolă București

19 mai 2014


În zilele de 10-11 mai 2014, Noua Acropolă București a fost prezentă, ca și în ultimii ani, la manifestarea dedicată organizațiilor neguvernamentale, ONGFest.

Noutăţi în Editura Noua Acropolă

Noua Acropolă

25 aprilie 2014


Ce facem cu inima și mintea? o întrebare asupra căreia fiecare om și-a îndreptat atenția măcar o dată în căutările sale, în încercarea de a găsi și scoate la iveală ce are mai bun în interior. Prin cartea sa, al cărui titlu este însăși întrebarea de mai sus, Delia Steinberg Guzmán, directoarea internațională O.I.N.A, dă un sens pașilor omului prin explicarea modului în care problemele și incertitudinile pot fi depășite, iar virtuțile pot fi integrate în viața cotidiană.

Acțiune umanitară cu copiii de la Școala din Dor Mărunt

Noua Acropolă București

23 aprilie 2014


Duminică, 13 aprilie, un grup de voluntari acropolitani din București a vizitat Școala de copii din localitatea Dor Mărunt. Copiii, îndrumați de prietenii lor acropolitani, și-au dovedit talentul și îndemânarea în realizarea de obiecte decorative pentru sărbătoarea Paștelui.

Conferințe în cadrul expoziției Arhitectura sacră

Noua Acropolă București

23 aprilie 2014


În cadrul expoziției-eveniment Arhitectura sacră  organizată în Bucureşti, s-au mai desfășurat alte două conferințe: Monumente ale arhitecturii religioase românești și Megaliții.

Amenajarea Centrului de primire în regim de urgență a copiilor străzii

Noua Acropolă Iași

16 aprilie 2014


În cadrul proiectului ”Fulgi de Speranță” organizat de Fundația Speranță pentru Îngerași, membrii Noii Acropole Austria și ai Noii Acropole Iași au realizat o donație cu care s-a renovat, amenajat și dotat centrul pentru copii nevoiași.

Festivalul Științelor - Cinemateca științei

Noua Acropolă Iași

15 aprilie 2014


În perioada 6 - 9 aprilie s-a desfășurat la Iași Festivalul Științelor un eveniment dedicat cunoașterii, educației și cercetării. Elevii, studenții, dar și publicul adult ieșean au avut posibilitatea de a participa la un larg spectru de activități care au avut rolul de a promova știința și educația.

Activităţi culturale în cadrul Săptămânii Altfel

Noua Acropolă Timișoara

14 aprilie 2014


În 8 aprilie am participat la inițiativa propusă de Ministerul Educației, de a se experimenta în cadrul Școlilor gimnaziale și Liceelor, o dată pe an, Școala Altfel sau, am mai putea spune, educația altfel. Pe parcursul unei săptămâni, elevii interacționează cu forme alternative de învățare.

Socrate - Articol nou - biografie

Noua Acropolă

14 aprilie 2014


Marele filosof s-a născut în dema ateniană Alopex, în anul 470 î.Hr. Tatăl său, Sophroniscus, a fost sculptor, iar mama, Phainarete, era moaşă – profesie la care Socrate a făcut adesea referire, comparând-o cu metoda lui filosofică, maieutica (din grecescul maieuo, „a aduce pe lume”).

Micul Prinț la Grădinița nr. 1 din Timișoara

Noua Acropolă Timișoara

10 aprilie 2014


Miercuri, 9 aprilie, la Grădinița cu program săptămânal din Timișoara, 30 de copii plini de energie și curiozitate au urmărit povestea Micului Prinț, care surprinde câteva din virtuțile apropiate nouă de la cele mai fragede vârste: prietenia, dragostea, curajul și curiozitatea.

Ciclul de conferințe filosofice în Oradea

Noua Acropolă Oradea

8 aprilie 2014


Alături de conferința inaugurală Leonardo da Vinci - despre libertate și destin și deschiderea Cursului introductiv de Filosofie și Psihologie, orădenii au putut participa în luna martie la alte trei conferințe: Ce este dragostea?...după Platon, Cum poți fi fericit?...perspectiva stoicilor și Aventura vieții...după Bhagavad-Gita.  

Felicitări realizate cu veselie la Școala pentru copii cu deficiențe de auz, nr. 1

Noua Acropolă București

5 aprilie 2014


Sâmbătă, 29 martie, un grup de 14 membri acropolitani din București au vizitat copiii de la Școala de Copii cu deficiențe de auz, nr.1, cu care avem o colaborare constantă de mai mulți ani.

Expoziție Arhitectura sacră, 1-15 aprilie 2014, Muzeul Municipiului București

Noua Acropolă București

5 aprilie 2014


Marți, 1 aprilie, la Muzeul Municipiului București a avut loc vernisajul expoziției Arhitectura sacră. Tematica a fost vastă, cuprinzând subiecte precum Megaliții, Arhitectura sacră a bisericilor românești, Piramide, Temple, Mandala și Principiile geometriei sacre, Catedralele gotice, Orientarea după astre a construcțiilor sacre.