x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK

Ştiri recente

Noua Acropolă a participat la festivalul Support-Art

Noua Acropolă Timișoara

8 iunie 2014


În perioada 12-18 mai, alături de alți iubitori de artă și cultură, Asociația Culturală Noua Acropolă a oferit publicului timișorean oportunitatea de a-și petrece timpul într-un mod plăcut şi valoros.

Noaptea Muzeelor la Observatorul Astronomic Constanța

Noua Acropolă Constanța

2 iunie 2014


Noaptea Muzeelor, dintre 17 și 18 mai, a fost pentru constănțeni un prilej de a se apropia de stele și de filosofie. În colaborare cu Observatorul Astronomic Constanța din cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii, membrii Noii Acropole Constanța au pregătit o seară în compania astrelor.

Noaptea Europeană a Muzeelor la Chişinău

Noua Acropolă

27 mai 2014


Sâmbătă 17 mai 2014, în cadrul Nopții Europene a Muzeelor voluntarii acropolitani din Chișinău au însuflețit atmosfera din Muzeul Național de Artă prin activități de pictură murală pe reproduceri arheologice egiptene și experiențe culturale.

Noua Acropolă București la ONGFest 2014

Noua Acropolă București

19 mai 2014


În zilele de 10-11 mai 2014, Noua Acropolă București a fost prezentă, ca și în ultimii ani, la manifestarea dedicată organizațiilor neguvernamentale, ONGFest.

Noutăţi în Editura Noua Acropolă

Noua Acropolă

25 aprilie 2014


Ce facem cu inima și mintea? o întrebare asupra căreia fiecare om și-a îndreptat atenția măcar o dată în căutările sale, în încercarea de a găsi și scoate la iveală ce are mai bun în interior. Prin cartea sa, al cărui titlu este însăși întrebarea de mai sus, Delia Steinberg Guzmán, directoarea internațională O.I.N.A, dă un sens pașilor omului prin explicarea modului în care problemele și incertitudinile pot fi depășite, iar virtuțile pot fi integrate în viața cotidiană.

Acțiune umanitară cu copiii de la Școala din Dor Mărunt

Noua Acropolă București

23 aprilie 2014


Duminică, 13 aprilie, un grup de voluntari acropolitani din București a vizitat Școala de copii din localitatea Dor Mărunt. Copiii, îndrumați de prietenii lor acropolitani, și-au dovedit talentul și îndemânarea în realizarea de obiecte decorative pentru sărbătoarea Paștelui.

Conferințe în cadrul expoziției Arhitectura sacră

Noua Acropolă București

23 aprilie 2014


În cadrul expoziției-eveniment Arhitectura sacră  organizată în Bucureşti, s-au mai desfășurat alte două conferințe: Monumente ale arhitecturii religioase românești și Megaliții.

Amenajarea Centrului de primire în regim de urgență a copiilor străzii

Noua Acropolă Iași

16 aprilie 2014


În cadrul proiectului ”Fulgi de Speranță” organizat de Fundația Speranță pentru Îngerași, membrii Noii Acropole Austria și ai Noii Acropole Iași au realizat o donație cu care s-a renovat, amenajat și dotat centrul pentru copii nevoiași.

Festivalul Științelor - Cinemateca științei

Noua Acropolă Iași

15 aprilie 2014


În perioada 6 - 9 aprilie s-a desfășurat la Iași Festivalul Științelor un eveniment dedicat cunoașterii, educației și cercetării. Elevii, studenții, dar și publicul adult ieșean au avut posibilitatea de a participa la un larg spectru de activități care au avut rolul de a promova știința și educația.

Activităţi culturale în cadrul Săptămânii Altfel

Noua Acropolă Timișoara

14 aprilie 2014


În 8 aprilie am participat la inițiativa propusă de Ministerul Educației, de a se experimenta în cadrul Școlilor gimnaziale și Liceelor, o dată pe an, Școala Altfel sau, am mai putea spune, educația altfel. Pe parcursul unei săptămâni, elevii interacționează cu forme alternative de învățare.

Socrate - Articol nou - biografie

Noua Acropolă

14 aprilie 2014


Marele filosof s-a născut în dema ateniană Alopex, în anul 470 î.Hr. Tatăl său, Sophroniscus, a fost sculptor, iar mama, Phainarete, era moaşă – profesie la care Socrate a făcut adesea referire, comparând-o cu metoda lui filosofică, maieutica (din grecescul maieuo, „a aduce pe lume”).

Micul Prinț la Grădinița nr. 1 din Timișoara

Noua Acropolă Timișoara

10 aprilie 2014


Miercuri, 9 aprilie, la Grădinița cu program săptămânal din Timișoara, 30 de copii plini de energie și curiozitate au urmărit povestea Micului Prinț, care surprinde câteva din virtuțile apropiate nouă de la cele mai fragede vârste: prietenia, dragostea, curajul și curiozitatea.