x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK

Ştiri recente

Expoziție-eveniment: Mai aproape de stele

Noua Acropolă București

14 aprilie 2015


Luni, 30 martie a avut loc deschiderea oficială a expoziției „Mai aproape de stele” în holul Muzeului Municipiului București.

Acțiune socio-umanitară la Școala de copii surzi nr.1 din București

Noua Acropolă București

10 aprilie 2015


Sâmbătă 14 februarie 2015, ne-am întâlnit din nou cu copiii de la Școala de Surzi nr.1 din capitală. În cadrul acestei întâlniri, am ales să le prezentăm mitul despre Tezeu și Ariadna, sub forma unei scurte piese de teatru...

Reprezentație teatrală: Școala de filosofie la Casa de Cultură a Studenților București

Noua Acropolă București

10 aprilie 2015


Sâmbătă, 28 februarie, trupa de teatru a Noii Acropole București a prezentat pe scena Casei Studenților piesa de teatru Școala de filosofie.

Renașterea valorilor clasice

Noua Acropolă București

9 aprilie 2015


Sub genericul „Renașterea valorilor clasice”, Noua Acropolă din București a organizat în lunile ianuarie-februarie 2015 o expoziție în holul Facultății de Psihologie București.

Acțiune socio-umanitară la Căminul de bătrâni Stejarul

Noua Acropolă București

6 aprilie 2015


Anul acesta ne-am reîntors la Căminul de bătrâni Stejarul, pentru a vesti primăvara pensionarilor cazați în cămin. Le-am oferit flori, am recitat poezii de primăvară pe versuri de George Topârceanu, Mihai Eminescu, Alexandru Macedonski, Lucian Blaga, am ascultat muzica lui Vivaldi și Strauss și am cântat împreună cu ei.

Fenomenul Renașterii - Ideile care au schimbat lumea

Noua Acropolă

5 aprilie 2015


În perioada 11 – 22 martie 2015, în Arad, a avut loc evenimentul Fenomenul Renașterii – Ideile care au schimbat lumea, organizat de asociația culturală Noua Acropolă în colaborare cu Complexul Muzeal Arad. Programul evenimentului a fost variat, participanții intrând în contact cu ideile renascentiste care au împins limitele cunoașterii umane către noi granițe, omul redevenind măsura tuturor lucrurilor.

Curățarea siturilor arheologice din Centrul Istoric al Constanței

Noua Acropolă Constanța

25 martie 2015


Duminică, 15 martie, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța și Asociația Culturală Noua Acropolă au chemat constănțenii să iasă din case și să participe la ecologizarea siturilor arheologice din Centrul Istoric al orașului. Ne-am bucurat să observăm că locațiile sunt mult mai curate față de anii anteriori și că eforturile noastre dau roade în comportamentul constănțenilor.

Arta de a fi sănătos

Noua Acropolă Timișoara

24 martie 2015


În Timişoara, am început primăvara cu un curs despre Arta de a fi sănătos. Dr. Anca Păunescu a oferit explicații și recomandări practice cu privire la prevenirea îmbolnăvirilor.

Mese rotunde pe teme de filosofie

Noua Acropolă Oradea

17 martie 2015


În cadrul seriei de evenimente Cafeneaua filosofică de la începutul acestui an, în 24 și 31 ianuarie și 24 februarie, Asociația Culturală Noua Acropolă a organizat o serie de mese rotunde pe teme de filosofie și psihologie: „Curajul de a fi tu însuți”, „Ce înseamnă a fi cetățean al lumii” și „Treptele iubirii”.

Noua Acropolă prezentă din nou la Angajatori de Top

Noua Acropolă Timișoara

15 martie 2015


Anul acesta, în zilele de 13 și 14 martie, Noua Acropolă a participat din nou la Angajatori de Top, la Centrul de Afaceri, eveniment care a adunat multe persoane interesate de oportunități profesionale, educaționale și de voluntariat.

Întâlnire cu copiii de la Centrul de Îngrijire de Zi

Noua Acropolă Oradea

12 februarie 2015


Voluntarii Noii Acropole Oradea au vizitat copiii de la Centrul de Îngrijire de Zi. În cadrul întâlnirii s-au desfăşurat ateliere practice și a fost ascultată muzica lui Antonio Vivaldi. Acţiunea face parte dintr-un program anual, format din vizite lunare, care a început în noiembrie 2014.

Debutul programului de conferințe primăvară-vară

Noua Acropolă Constanța

6 februarie 2015


Organizat în colaborare cu Muzeul de Istorie Națională și Arheologie, noul program de conferințe publice al filialei Constanța invită publicul la 8 călătorii în lumea filosofiei, istoriei, artelor și științelor. Duminică, 01 februarie, a debutat cu prima conferință: Prometeu Eliberat.