x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK

Ziua Internaţională a Filosofiei la Iași

NOUA ACROPOLĂ IAșI

16 decembrie 2013

Ziua Internaţională a Filosofiei a fost sărbătorită la Iaşi de Noua Acropolă în colaborare cu cocheta librărie Floarea Vieţii.

În 21 noiembrie, ieşenii interesaţi au descoperit, în cadrul conferinţei  Mitul peșterii & Matrix, că ideile platonice sunt actuale şi valabile în zilele noastre, chiar dacă au fost emise acum peste 2400 de ani. Mitul peşterii a fost pus faţă în faţă cu alegoria din cunoscutul film Matrix. Rezultatul este extraordinar: conştientizarea propriei condiţii în societate şi înţelegerea posibilităţilor de viaţă pe care le avem. Având în vedere că Libertatea a fost una dintre soluţiile pentru o viaţă mai fericită, următoarea conferinţă susţinută de conferenţiarul Marius Andro s-a intitulat Despre omul liber. Cum se câştigă libertatea? Este o întrebare care a preocupat minţile atâtor filosofi şi artişti de-a lungul veacurilor.... Realizările lor, esenţializate, ne pot fi ghida în drumul descoperirii şi cuceririi de sine.

La finalul prezentării, cei pasionaţi de astronomie au avut ocazia de a viziona un film documentar despre Cosmos şi om: Frumuseţea Universului.