x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK

Expoziție antologică Lima de Freitas: "De la simboluri la eternitatea arhetipurilor" (Oeiras-Cascais, Portugalia)

NOUA ACROPOLĂ

24 iulie 2020

Galeria Verney a găzduit expoziția antologică a pictorului din secolul XX, Lima de Freitas, intitulată „De la simboluri la eternitatea arhetipurilor”.

 

Decorat de guvernele francez și portughez, pictorul Lima de Freitas a fost o figură emblematică a culturii portugheze, atât la nivelul artelor plastice, cât și al studiilor de istorie și simbolism.

 

Această expoziție a fost organizată de Municipalitatea din Oeiras și Organizația Noua Acropolă din Oeiras-Cascais, cu sprijinul familiei pictorului.

 

În cadrul expoziției, la care au fost prezenți sute de participanți și vizitatori, a avut loc un colocviu intitulat: „Simbolul - limbajul spiritului”, sub coordonarea Institutului Internațional Hermes.

Institutul este coordonat de directorul său din Portugalia, Paulo Alexandre Loução. La eveniment au contribuit mai mulți specialiști în opera lui Freitas, precum și în filosofia și antropologia „sacrului” cum ar fi istoricul de artă Fernando António Baptista Pereira, care a fost un prieten apropiat al lui Lima de Freitas, în prezent președintele Facultății de Arte Plastice din cadrul Universității Lisabona, precum și directorul Organizației Noua Acropolă Portugalia, José Carlos Fernández.

 

De asemenea, a fost oferit prilejul de a contempla operele pictorului, care prezintă, printre altele, zonele centrale ale orașului Lisabona, precum stația Rossio și Spitalul São Francisco Xavier.

În plus, au fost organizate ateliere despre simboluri, seminarii de matematică și geometrie sacră, precum și spectacole teatrale. Toate aceste evenimente au animat această expoziție vizitată de un public numeros!