x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK

Curățarea siturilor arheologice din Centrul Istoric al Constanței

NOUA ACROPOLĂ CONSTANțA

25 martie 2015

Duminică, 15 martie, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța și Asociația Culturală Noua Acropolă au chemat constănțenii să iasă din case și să participe la ecologizarea siturilor arheologice din Centrul Istoric al orașului.

Ne-am bucurat să observăm că locațiile sunt mult mai curate față de anii anteriori și că eforturile noastre dau roade în comportamentul constănțenilor. Astfel că în mai puțin de 3 ore am reușit să curățăm 4 situri (Termele Romane, Poarta de Nord a Tomisului, situl de lângă Catedrală și cel de lângă fostul sediu BNR), dar și Parcul Arheologic de lângă Primărie.
 
Considerăm trecutul valoros pentru învățăturile sale, iar acesta este motivul pentru care am ales și în acest an să continuăm grija față de siturile arheologice.
 
Cu mai bine de 2.000 de ani se puneau bazele orașului pe care astăzi îl numim Constanța. Vrem să continuăm munca părinților acestui oraș, să păstrăm moștenirea lor culturală și să transmitem în forme adaptate timpului nostru valori precum responsabilitate, toleranță și creativitate.