x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK

Filosofie

Imagine

Pentru a trăi prezentul având o viziune a viitorului, Noua Acropolă conferă Filosofiei un sens clasic: practic şi activ, nu pur şi simplu intelectual sau contemplativ. Să trăiești ceea ce înveți și să înveți din ceea ce trăiești!

Această Filosofie activă dezvoltă capacitatea omului de auto-stăpânire şi de acţiune în acord cu ceea ce raţiunea şi conştiinţa pot capta din armonia lumii. Conciliază: sentimentul, gândirea şi acţiunea.

Practica filosofică are ca obiect întregul spectru al existenţei, în aşa fel încât să dea un sens vieţii, fără a ne lăsa pur şi simplu în voia ei.

Programul de studiu al acestei Şcoli de Filosofie în manieră clasică abordează cele mai importante sisteme de gândire din Orient şi din Occident, împreună cu propunerile lor practice, urmărind ca fiinţa umană să-şi canalizeze într-un mod eficient propriul potenţial.

Pune în aplicare valorile umane esenţiale şi calităţile atemporale care au constituit temelia tuturor civilizaţiilor. Prin acest program se expune o învăţătură cu caracter formativ şi care oferă o abordare comparativă a ştiinţelor, artelor, religiilor şi filosofiilor.

Dacă filosofia – căutare a adevărului – reuşeşte să ne apropie de rădăcina lucrurilor, de cauzele lor profunde, totul dobândeşte un nou sens. Este important să ştim motivul pentru care acţionăm, cui vrem să-i fim de folos şi ce dorim să obținem.

De ce este utilă o Școală de Filosofie în timpurile noastre? Tocmai pentru că în timpurile noastre este nevoie de persoane active, pentru că nu putem fi simpli spectatori în lumea noastră, nu putem rămâne pasivi, lăsând lucrurile să se întâmple, privindu-le din afară. Timpul nostru ne aparține!