x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK

Eroul Cotidian

EVENIMENT CU INTRARE LIBERĂ

Online, Zoom Radio România Actualități: Vineri, 9 iulie 2021

 

Mai multe informaţii şi înscrieri la datele de contact:

0755 292 542

na-oradea@noua-acropola.ro

Vineri, 9 iulie de la ora 18:00, vă invităm la prezentarea volumului Eroul Cotidian – Delia Steinberg Guzman. Aceasta se va desfășura online în cadrul Târgului de carte Gaudeamus Oradea.

Linkul pentru prezentarea zoom:

https://us02web.zoom.us/j/88068023815...

Meeting ID: 880 6802 3815

Passcode: 416321

Un volum în care sunt transmise în cuvinte simple idei mari despre sensul eroic al vieții umane. ” Când Filosofia Clasică exalta eroii, făcându-i recunoscuţi de toţi, nu cred că se sprijinea doar pe fapte eroice războinice sau pe remarcabile acte de îndemânare psihică sau biologică. Cred că întrevăd, şi nu doar la un singur filosof, o invitaţie tăcută şi subtilă de a ne lua la întrecere cu aceşti eroi începând chiar de la simplitatea propriilor noastre vieţi şi - de ce nu? - din postul de luptă pe care Destinul ni l-a dat fiecăruia dintre noi.

Sensul eroic al vieţii nu se epuizează cu o singură luptă, nici prin vreo situaţie dificilă din care am putut să ieşim victorioşi. De aceea vorbim despre un sens al vieţii, şi nu despre o ocazie în viaţă. Sensul vieţii este ca o direcţie generală, este un drum, cu mai multe sau mai puţine abisuri, care duce la o ţintă.”