x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK

Cultură

Atunci când devine o entitate vie, cultura dobândeşte o mare putere de transformare. Ne oferă un spor de cunoaştere şi alternative pentru a lua decizii potrivite.

O cultură autentică duce la înflorirea adevăratelor valori umane, precum ordinea, justețea, adevărul, armonia, onoarea şi libertatea, valori de natură să apropie indivizii între ei.

Cultura îngăduie ca oamenii să se unească între ei prin toleranţă şi solidaritate.

Experienţa filosofică constituie baza unui model de cultură activă şi participativă, pune în joc calităţile fiecărei persoane, lărgeşte orizontul mental şi se deschide spre toate manifestările spiritului. Acest stil de cultură ne face liberi şi mai buni.

 

ACTIVITĂȚI ARTISTICE

Arta propusă de Noua Acropolă conţine un mesaj ce poate fi înţeles de toţi și inspiră cele mai nobile sentimente în om. Adevărata artă, cea care nu poate fi gândită independent de filosofie, are profunzime şi transmite frumuseţe şi armonie.

Finalitatea operei de artă este realizarea unei etici și estetici interioare și transformarea fiinţelor umane în persoane mai armonioase, mai echilibrate, mai juste, capabile să trăiască toate lucrurile cu un zâmbet.

Activităţi:

  • Cursuri teoretice şi practice de pictură egipteană şi aztecă
  • Ateliere de creaţie
  • Cursuri de dans
  • Piese de teatru

 

Atelierul de artă plastică ATENA, specializat în reproduceri arheologice

 

În cadrul asociaţiei funcţionează un atelier de arte plastice, unde membrii pot să-şi dezvolte capacitatea de a realiza lucruri frumoase: picturi, basoreliefuri, statuete etc. În acest moment, se realizează peste 150 de reproduceri arheologice având ca modele opere din culturile egipteană, mezo-americană, greacă, romană, indiană, inclusiv modele aparţinând spaţiului românesc.