x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK

Ziua Pământului (Franța)

NOUA ACROPOLĂ

25 iunie 2020

Ziua Pământului este un eveniment internațional dedicat educației și respectului pentru mediul înconjurător, iar pe 22 aprilie am sărbătorit a 50-a aniversare [1]. În 2009, Națiunile Unite au numit această dată drept „Ziua Internațională a Mamei Pământ” [2].

În acest an 2020, Națiunile Unite ne transmit acest mesaj: „Să ne amintim mai mult ca oricând de Ziua Internațională a Mamei Pământ deoarece avem nevoie de o schimbare către o economie mai durabilă, care să funcționeze atât pentru oameni, cât și pentru planetă. Să promovăm armonia cu natura și cu Pământul. ”

În acest context de ansamblu și în scenariul legat de coronavirus, prioritatea noastră imediată este prevenirea răspândirii COVID-19, dar pe termen lung, este important să abordăm pierderea habitatelor și a biodiversității. Suntem în această luptă alături de Mama noastră Pământ.

De mai bine de 60 de ani în lume, Noua Acropolă s-a angajat să împărtășească o viziune globală asupra lumii în care oamenii și natura sunt legate. Acțiunile noastre de voluntariat ecologic permit exprimarea conștiinței sociale și a sentimentului nostru de responsabilitate în fața crizelor și provocărilor lumii noastre [3].

Astfel, Noua Acropolă din Franța colaborează la evenimentul internațional „Ziua Pământului”.

În acest moment atât de special de carantină datorată pandemiei globale cauzată de COVID -19, Noua Acropolă din Franța a participat la această aniversare a „Zilei Pământului” mai deosebită cu un program special organizat pe rețelele de socializare, cu implicarea și mobilizarea de acasă a tuturor voluntarilor și instructorilor din Noua Acropolă.

 

Au fost susținute trei conferințe prin intermediul Facebook Live:

- Ființa umană face parte din natură?

- Putem ieși din neputință în fața provocărilor ecologice?

- Ecologia spirituală

 

În plus, au fost adăugate evocări artistice ca omagiu adus Pământului, ateliere de pictură sau meditație, precum și un tutorial pentru acțiuni ecologice în casă.

 

O bună zi a Pământului, este, de fapt, fiecare zi!

[1] https://www.earthday.org/earth-day-2020/
[2] https://www.un.org/es/observances/earth-day
[3] https://www.acropolis.org/es/voluntariado