x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK

Ştiri naţionale

Conferință live - Don Quijote - idealismul fără vârstă

Noua Acropolă București

17 iunie 2020


Pe 31 mai, conferința live susținută de Noua Acropolă din București a readus în prim-plan o temă mereu actuală: spiritul cavaleresc și eterna căutare a unui ideal care dă sens vieții, întruchipate de eroul Don Quijote.

Conferință live - Minunile artei Indiei

Noua Acropolă Constanța

26 mai 2020


În luna mai natura ne încântă cu capodoperele ei și ne îmbie să ieșim în exterior și să acționăm, să creăm. Pentru a ne inspira, duminică 17 mai, ne-am propus să descoperim geniul artistic al Artei Indiene.

Conferință live - Kant și regatul scopurilor

Noua Acropolă Constanța

23 mai 2020


În luna aprilie, Noua Acropolă Constanța a prezentat o conferință live despre filosofia morală a lui Immanuel Kant.

Masă rotundă pe baza dialogului platonic Phaidon

Noua Acropolă Iași

23 mai 2020


În această perioadă de izolare, ideile lui Platon pot fi o sursă de inspirație pentru noi. În acest sens, Noua Acropolă Iași a început o serie de discuții pe baza unora dintre Dialogurile platonice și primul ales a fost Phaidon.

Conferința live: Giordano Bruno - filosoful Renașterii

Noua Acropolă Iași

15 mai 2020


Ca parte a proiectului „Filosofi și idei care au schimbat lumea”, filiala Iasi a Noii Acropole a susținut o conferință online despre Giordano Bruno, cea mai importantă personalitate care a promovat gândirea liberă în perioada Renașterii.

Activitate de voluntariat socio-umanitar în Cluj-Napoca

Noua Acropolă Cluj-Napoca

6 mai 2020


În luna martie, mai mulți membrii din filiala Cluj-Napoca, au început să prepare hrană pentru persoanele nevoiașe, în colaborare Organizația „O masă caldă” susținută de primăria orașului.

Spiritul olimpic în sport și în viață

Noua Acropolă Oradea

2 martie 2020


Miercuri, 19 februarie, a avut loc, în parteneriat cu Comuniteca - Fundația Comunitară Oradea, la sala Atelier a magazinului Crișul, prelegerea „Spiritul olimpic în sport și în viață … idei inspirate de Pierre de Coubertin”, susţinută de Andreea Neacşu. Pornind de la contextul istoric, războiul franco-prusac, în care a trăit Pierre de Coubertin, a fost prezentată viața, vasta pregătire și cea mai mare realizare a sa, făcută împreună cu Comitetul Olimpic Internațional(1894), reintroducerea Jocurilor Olimpice moderne(1896), cu scopul de a promova pacea și buna înțelegere între oameni și nații.

Limbajul Viselor

Noua Acropolă Constanța

28 februarie 2020


Cum putem interpreta un vis? De ce uităm multe vise imediat după trezire, și doar câteva rămân întipărite adânc în memorie? Cum putem face diferența dintre un vis obișnuit și unul cu mesaj profund? Sunt întrebări pe care fiecare om și le-a pus măcar o dată în viață. De aceea în luna februarie am invitat constănțenii la conferința filosofică Limbajul Viselor. De-a lungul vremii din Sumer în Egipt, din Helada în China, mari filosofi, oameni de știință și artiști au încercat să tălmăcească visele și să extragă licori ale înțelepciunii din acestea. Nu o dată, visele s-au dovedit a fi foarte utile, de la rezolvarea unor probleme practice până la a inspira geniile umanității.

Zilele filosofiei în București

Noua Acropolă București

27 noiembrie 2019


Celebrând Ziua Mondială a Filosofiei în fiecare an, în a treia zi de joi din luna noiembrie, UNESCO dorește să recunoască valoarea filosofiei în dezvoltarea gândirii umane, pentru fiecare individ și fiecare cultură. Recunoașterea Zilei Mondiale a Filosofiei are ca scop impulsionarea studiului filosofiei practice în lume, răspunzând astfel mai eficient provocărilor cu care se confruntă omenirea astăzi, pe fondul globalizării și modernizării.

Acțiune socio-umanitară la Căminul de bătrâni Stejarul

Noua Acropolă București

26 noiembrie 2019


Sâmbătă, 23 noiembrie, am fost în vizită la Căminul de bătrâni „Stejarul”, la vârstnicii cu care ne cunoaștem de mult timp.

Ziua Mondială a Curățeniei 2019

Noua Acropolă Constanța

26 septembrie 2019


Sâmbătă 21 septembrie a fost Ziua Mondială a Curățeniei. În Constanța s-au ecologizat zone de plajă, Parcul Tăbăcărie și Centrul Istoric.

Săptămâna Culturii - ediția a X-a

Noua Acropolă Timișoara

14 noiembrie 2019


În perioada 17-26 septembrie, Timișoara a găzduit cea de-a zecea ediție a Săptămânii Culturii, eveniment anual ce își propune să scoată în evidență varietatea formelor prin care omul exprimă civilizația și cultura.