x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK

Ştiri internaţionale

Confecționarea de măști faciale (Varșovia, Polonia)

Noua Acropolă

10 august 2020


În perioada pandemiei, au apărut noi modalități de a ajuta și de a fi solidari. Obligația de a purta măști ne-a determinat să ne dezvoltăm abilitățile manuale pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie.

Curățarea plajei Jaffa (Tel Aviv, Israel)

Noua Acropolă

10 august 2020


Un grup de voluntari din Organizația Noua Acropolă s-a reunit pe plaja Jaffa pentru o zi de curățenie. Înainte de a începe, a avut loc o mică întâlnire cu responsabilul de coastă care a vorbit pe scurt despre ecologie, iar la finalul curățeniei a avut loc o discuție filosofică.

Donare de sânge (Nicosia, Cipru)

Noua Acropolă

10 august 2020


Noua Acropolă desfășoară cea de-a VI-a campanie anuală de donare de sânge. Dacă rămânem împreună, aceste momente dificile ne vor întări.

Conectarea prin tehnologie: o inițiativă pentru persoanele în vârstă (Bangalore, India de Sud)

Noua Acropolă

10 august 2020


Organizația Noua Acropolă a lansat o inițiativă specială de voluntariat numită CONNECT, cu scopul de a dezvolta abilitățile persoanelor în vârstă, în aceste momente dificile.

Campanie de donare de alimente (Guatemala)

Noua Acropolă

24 iulie 2020


Sediul din Guatemala, Zona 1 a Organizației Noua Acropolă a organizat o colectă de alimente pentru persoanele cele mai nevoiașe, având în vedere situația de carantină prin care trece țara. Voluntarii au donat alimente sau bani pentru a ajuta diferite familii lipsite de resurse materiale.  

Diverse acțiuni sociale în timpul pandemiei (Brazilia)

Noua Acropolă

24 iulie 2020


Datorită pandemiei provocată de noul coronavirus și a restricțiilor impuse în încercarea de a controla infecția, nenumărate familii braziliene s-au aflat într-o stare gravă de vulnerabilitate. Pentru a-i ajuta, voluntari din diferite sedii ale Organizației Noua Acropolă din Brazilia au desfășurat diverse campanii de ajutorare în luna iunie.

Voluntariat în grădină (Pardes Hanna-Karkur, Israel)

Noua Acropolă

24 iulie 2020


Voluntarii din Pardes Hanna-Karkur au vizitat livada din apropierea parcului „Grădina păsărilor”. Ei au construit o alee pietonală și de-a lungul drumului au agățat plăcuțe cu citate de înțelepciune pentru a fi vizibile tuturor trecătorilor.

Conferință virtuală: sărbătorirea Zilei Mondiale a Albinelor (Londra, Marea Britanie)

Noua Acropolă

24 iulie 2020


„Ziua Mondială a Albinelor” a fost adoptată de Organizația Națiunilor Unite după o propunere făcută de Asociația Apicultorilor din Slovenia în 2014. În calitate de creatori ai rezervației apicole „Melissa Garden Bee Sanctuary”, Organizația Noua Acropolă s-a alăturat sărbătorilor dedicate acestui eveniment pentru al treilea an consecutiv, cu o conferință virtuală, datorită pandemiei Covid-19.

Programul de activități virtuale continuă (Bolivia)

Noua Acropolă

24 iulie 2020


În luna iunie, Organizația Noua Acropolă a oferit discuții virtuale despre Aristotel și căutarea fericirii, despre Mitul Peșterii al lui Platon și despre filosoful renascentist Giordano Bruno și lumile sale infinite.

Curs podcast "Pe valul crizei" (Rusia)

Noua Acropolă

24 iulie 2020


Punctele de cotitură din istorie distrug formele vechi și generează altele noi. Energia crizei este ca un val puternic: poate să doboare și să distrugă, dacă i se opune rezistență sau poate păstra și duce mai departe, dacă îi prinzi vibrația și călărești creasta lui. În seria „Pe valul crizei”, am vorbit despre unii dintre cei care au reușit să prindă valul.

Al IV-lea Congres Științific: "Etica în știință" (Alicante, Spania)

Noua Acropolă

24 iulie 2020


Organizația Noua Acropolă Alicante a organizat cel de-al Patrulea Congres Științific. Cu această ocazie, patru vorbitori din diverse arii profesionale, cu o formație filosofică majoră, au abordat problema eticii în lumea științei.

Filosofia în civilizația Incașă (Panama)

Noua Acropolă

24 iulie 2020


Discuţie online despre această fascinantă civilizație care mai păstrează încă multe mistere spre a fi dezvăluite, descoperiri pe care știința actuală nu a reușit încă să le explice; dar dincolo de acestea se află învățăturile despre acest mod de viață bazat pe ideea de comunitate.