x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK
Urmariţi-ne şi pe pe mediile sociale:

Civilizațiile vechi vin la Cărturești - Egiptul antic 18 ianuarie 2014

NOUA ACROPOLĂ IAșI

3 februarie 2014

Sâmbătă, 18 ianuarie, a avut loc prima prelegere din ciclul dedicat civilizațiilor antice, care a abordat tema Egiptului antic.

Noua Acropolă, în colaborare cu librăria Cărtureşti, a conceput un proiect care-şi doreşte să ofere publicului larg o incursiune în câteva dintre cele mai importante momente ale istoriei umanităţii. Astfel, o dată pe lună, ieşenii sunt invitaţi să descopere alături de Marius Andro, directorul filialei din Iaşi a Asociaţiei culturale Noua Acropolă, şi de colaboratorii săi, caracteristicile esenţiale ale civilizaţiilor antice. Prelegerile vor fi însoţite şi de proiecţii de film documentar.

În cadrul întâlnirii de sâmbătă, Marius Andro a cuprins în prezentarea sa elemente fundamentale din istoria civilizaţiei Egiptului antic, din religia și simbolismul acesteia, reuşind o apropiere mai mare de spiritul culturii egiptene.
 

Subiectul a fost considerat de mare interes de către participanţi, mai ales din perspectiva faptului că Egiptul reprezintă cea mai longevivă civilizație cunoscută până în prezent, iar influența sa a fost decisivă pentru Grecia și Roma, părinții culturii şi civilizaţiei occidentale.