x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK
Urmariţi-ne şi pe pe mediile sociale:

Ştiri recente

Acțiune social umanitară centrul de plasament Verșeni

Noua Acropolă Iași


În luna octombrie, am continuat activitățile umanitare pentru copiii de la centrul de plasament Verseni.

Hora de Ziua Pământului

Noua Acropolă Iași

22 aprilie 2022


Ziua Pământului, 22 aprilie, a fost marcată de membrii Noua Acropolă, filiala Iași, printr-o horă moldovenească.

Acțiune social-umanitară pentru copiii instituționalizați de la Verșeni

Noua Acropolă Iași

5 decembrie 2021


Duminică, un grup de voluntari ai Noii Acropole Iași a mers la copiii din cele trei case ale centrului de plasament Verșeni, pentru a le dărui pachetele pregătite. Am fost întâmpinați călduros și cadourile au fost primite cu multă bucurie și entuziasm. Sperăm ca prin aceste vizite periodice să le putem oferi încurajare și speranță, pentru a privi viitorul cu mai mult optimism și cu încredere în forțele proprii.

Masă rotundă pe baza dialogului platonic Phaidon

Noua Acropolă Iași

23 mai 2020


În această perioadă de izolare, ideile lui Platon pot fi o sursă de inspirație pentru noi. În acest sens, Noua Acropolă Iași a început o serie de discuții pe baza unora dintre Dialogurile platonice și primul ales a fost Phaidon.

Conferința live: Giordano Bruno - filosoful Renașterii

Noua Acropolă Iași

15 mai 2020


Ca parte a proiectului „Filosofi și idei care au schimbat lumea”, filiala Iasi a Noii Acropole a susținut o conferință online despre Giordano Bruno, cea mai importantă personalitate care a promovat gândirea liberă în perioada Renașterii.

Ziua internationala a muzicii

Noua Acropolă Iași

4 noiembrie 2015


Asociația Culturală Noua Acropolă Iași a organizat cu ocazia Zilei internaționale a muzicii o prezentare despre efectul Mozart și un recital de muzică clasică.  

Actiune social umanitară la copiii institutionalizați din Bogdănești

Noua Acropolă Iași

11 ianuarie 2015


În preajma sărbătorilor de iarnă obișnuim să ne gândim la cum putem fi mai buni, cum putem să ne apropiem de acele trăsături care ne definesc calitatea de oameni: generozitate, compasiune, dragoste. Pentru a transpune în fapte concrete aceste aspirații, grupul de membri și participanți la cursul de filosofie al Noii Acropole....

Mitul peșterii

Noua Acropolă Iași

27 noiembrie 2014


Duminică 23 Noiembrie, a avut loc la Iași reprezentarea teatrală a Mitului peșterii, o adaptare după mitul lui Platon din dialogul Republica. Evenimentul a fost prilejuit de Ziua Mondială a Filosofiei, moment în care promovăm filosofia ca o modalitatea de transformare a societății.

Amenajarea Centrului de primire în regim de urgență a copiilor străzii

Noua Acropolă Iași

16 aprilie 2014


În cadrul proiectului ”Fulgi de Speranță” organizat de Fundația Speranță pentru Îngerași, membrii Noii Acropole Austria și ai Noii Acropole Iași au realizat o donație cu care s-a renovat, amenajat și dotat centrul pentru copii nevoiași.

Festivalul Științelor - Cinemateca științei

Noua Acropolă Iași

15 aprilie 2014


În perioada 6 - 9 aprilie s-a desfășurat la Iași Festivalul Științelor un eveniment dedicat cunoașterii, educației și cercetării. Elevii, studenții, dar și publicul adult ieșean au avut posibilitatea de a participa la un larg spectru de activități care au avut rolul de a promova știința și educația.

Noua Acropolă, o destinație culturală

Noua Acropolă Iași

10 februarie 2014


În perioada 31 ianuarie - 2 februarie s-a desfășurat la Palas Mall evenimentul intitulat "Destinații culturale la Iași", proiect ce reunește instituții și organizații cu profil cultural oferindu-le anual posibilitatea de a prezenta publicului sfera de activități desfășurate și programul pentru anul de curând început.

Civilizațiile vechi vin la Cărturești - Egiptul antic 18 ianuarie 2014

Noua Acropolă Iași

3 februarie 2014


Sâmbătă, 18 ianuarie, a avut loc prima prelegere din ciclul dedicat civilizațiilor antice care a abordat tema Egiptului antic.