x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK
Urmariţi-ne şi pe pe mediile sociale:

Oameni de geniu în știință - Pitagora

EVENIMENT CU INTRARE LIBERĂ

Palatul Culturii Iași, sala "Ștefan Procopiu": Duminică, 25 noiembrie 2018

 

Mai multe informaţii şi înscrieri la datele de contact:

0741 394 303

na-iasi@noua-acropola.ro

Asociația Culturală Noua Acropolă în parteneriat cu Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu” lansează o serie de conferințe dedicată câtorva dintre personalitățile marcante ale științei, abordând și o fațetă mai puțin cunoscută a lor: cea de filosofi, sau căutători ai răspunsurilor la marile întrebări.

Fiecare conferință va prezenta viața și momentele semnificative prin care aceștia au trecut, precum și principiile umaniste care i-au ghidat în activitatea și în descoperirile lor.

Realizate într-un format succint, cu spațiu pentru întrebări și discuții, fiecare prelegere își propune să aducă publicul mai aproape de marile personalități de geniu din fizică, astronomie, medicină, psihologie și alte domenii care acum fac parte integrantă din cunoașterea umanității.

Prima prelegere va fi dedicată lui Pitagora, matematician și filosof grec care și-a lăsat puternic amprenta asupra științei moderne prin teoriile sale despre numere, geometrie, teoria sunetelor sau mișcările corpurilor cerești. Faptul că personalități precum Platon, Isaac Newton, Copernic și Kepler s-au autodeclarat urmași ai săi, ne face să credem că este cineva asupra căruia merită să stăruim în încercarea de a-l înțelege mai bine.

Participarea este gratuită în limita locurilor disponibile.

Conferința se va desfășura în Sala ”Ștefan Procopiu” din cadrul Palatului Culturii.

Informații suplimentare se pot obține la telefon 0741.394.303.

Vă așteptăm!