x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK
Urmariţi-ne şi pe pe mediile sociale:

Film - Marcus Aurelius, mpăratul filosof

EVENIMENT CU INTRARE LIBERĂ

Sediul Noii Acropola Iași: Sâmbătă, 6 octombrie 2018

 

Mai multe informaţii şi înscrieri la datele de contact:

0741 394 303

na-iasi@noua-acropola.ro

Când ne gândim la împărați romani, ne amintim de Cezar, Octavian August, Traian și alte nume sonore prin realizările lor pe câmpul de luptă, diplomația și curajul cu care și-au scris numele în istorie.

Marcus Aurelius este si el unul dintre cei mai cunoscuți împărați romani, însă în mod surprinzător nu pentru campaniile sale sau pentru măsurile administrative luate în timpul domniei lui, ci pentru cu totul altceva. Nu spunem că aceste aspecte sunt de o mai mică importanță, deoarece istoricii știu cât de grea a fost domnia lui și cât de înțelepte deciziile sale. Dar ceea ce ne fascinează la el sunt meditațiile sale.

Acel mic volum intitulat ”Către sine” s-a constituit într-un cod moral care a inspirat multe generații de oameni și care inclusiv azi ne permite să privim diferit dificultățile, plăcerile, relațiile cu ceilalți oameni și cu propriul Eu.

Vă invităm la vizionarea unui film documentar despre Marcus Aurelius, urmat de o discuție despre câteva dintre ideile inspirate din gândirea sa.

Intrarea este liberă în măsura locurilor disponibile.

Pentru rezervări, vă rugăm să trimiteti un email la adresa na-iasi@noua-acropola.ro

Alte informații puteți obține la 0741 394 303

Vă așteptăm!