x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK
Urmariţi-ne şi pe pe mediile sociale:

Limbajul Viselor

NOUA ACROPOLĂ CONSTANțA

28 februarie 2020

Cum putem interpreta un vis? De ce uităm multe vise imediat după trezire, și doar câteva rămân întipărite adânc în memorie? Cum putem face diferența dintre un vis obișnuit și unul cu mesaj profund? Sunt întrebări pe care fiecare om și le-a pus măcar o dată în viață. De aceea în luna februarie am invitat constănțenii la conferința filosofică Limbajul Viselor.

De-a lungul vremii din Sumer în Egipt, din Helada în China, mari filosofi, oameni de știință și artiști au încercat să tălmăcească visele și să extragă licori ale înțelepciunii din acestea. Nu o dată, visele s-au dovedit a fi foarte utile, de la rezolvarea unor probleme practice până la a inspira geniile umanității.

În cadrul conferinței am vorbit despre o categorie variată de experiențe onirice, de la visele repetitive la cele premonitorii și deja-vuuri.

Ceea ce visăm este indisolubil legat de viața conștientă. Sufletul uman are nevoie de vise și de visare. Cu ele se hrănește tinerețea interioară, care-și urmează misiunea cu mai mult entuziasm.

Viața ne întărește de-a lungul anilor, astfel încât statuia umană se înrădăcinează din ce în ce mai mult în soclul în care este ancorată, lăsând de o partea zona intuitivă, idealismul și creativitatea. Cum ne putem apropia mai mult de natura noastra? Să facem un exercițiu de memorie și să ne amintim ce vise ne-au marcat în tinerețe, ce visuri și idealuri aveam și le-am dat uitării.

Nu uitați să visați!