x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK
Urmariţi-ne şi pe pe mediile sociale:

Ştiri recente

Atelier de Croitorie

Noua Acropolă Constanța

8 februarie 2021


În ambianța muzicii clasice și a schimbului frumos de idei și experiențe, voluntarii Noii Acropole din Constanța au demarat un atelier de croitorie.

Ziua Mondială a Filosofiei 2020

Noua Acropolă Constanța

23 noiembrie 2020


A treia zi de joi din luna noiembrie a fost desemnată de UNESCO Ziua Mondială a Filosofiei. Ediția din 2020 ne-a invitat să reflectăm la valorile care ne pot ajuta în situații de criză. Pentru a marca evenimentul, filiala Constanța a Noii Acropole a organizat o masă rotundă online pe tema „Cum va fi omul de mâine?”

Acțiune ecologică în inima Constanței

Noua Acropolă Constanța

15 noiembrie 2020


Pentru a păstra moștenirea civilizației greco-romane pe care se întemeiază Constanța și pentru a promova respectul pentru mediul ambiant, voluntarii filialei Noua Acropolă Constanța au continuat în luna octombrie activitatea de întreținere a siturilor arheologice din Centrul Istoric. Deși în acest an, pe lângă mănuși și saci de gunoi a fost nevoie și de măști, entuziasmul nu a fost știrbit.

Conferință live: Ghid stoic pentru o viață mai bună

Noua Acropolă Constanța

26 iunie 2020


oua Acropolă Constanța a susținut o prelegere live despre filosofia stoică. Sub titlul „Ghid stoic pentru o viață mai bună” s-a discutat despre actualitatea sfaturilor lui Epictet, Seneca sau Marcus Aurelius pentru viața cotidiană.

Conferință live - Minunile artei Indiei

Noua Acropolă Constanța

26 mai 2020


În luna mai natura ne încântă cu capodoperele ei și ne îmbie să ieșim în exterior și să acționăm, să creăm. Pentru a ne inspira, duminică 17 mai, ne-am propus să descoperim geniul artistic al Artei Indiene.

Conferință live - Kant și regatul scopurilor

Noua Acropolă Constanța

23 mai 2020


În luna aprilie, Noua Acropolă Constanța a prezentat o conferință live despre filosofia morală a lui Immanuel Kant.

Limbajul Viselor

Noua Acropolă Constanța

28 februarie 2020


Cum putem interpreta un vis? De ce uităm multe vise imediat după trezire, și doar câteva rămân întipărite adânc în memorie? Cum putem face diferența dintre un vis obișnuit și unul cu mesaj profund? Sunt întrebări pe care fiecare om și le-a pus măcar o dată în viață. De aceea în luna februarie am invitat constănțenii la conferința filosofică Limbajul Viselor. De-a lungul vremii din Sumer în Egipt, din Helada în China, mari filosofi, oameni de știință și artiști au încercat să tălmăcească visele și să extragă licori ale înțelepciunii din acestea. Nu o dată, visele s-au dovedit a fi foarte utile, de la rezolvarea unor probleme practice până la a inspira geniile umanității.

Ziua Mondială a Curățeniei 2019

Noua Acropolă Constanța

26 septembrie 2019


Sâmbătă 21 septembrie a fost Ziua Mondială a Curățeniei. În Constanța s-au ecologizat zone de plajă, Parcul Tăbăcărie și Centrul Istoric.

Pe Urmele Viitorului - Nikola Tesla: Om de ştiinţă, inginer şi inventator

Noua Acropolă Constanța

10 aprilie 2019


  Duminică 10 februarie a avut loc la Muzeul de Istorie şi Arheologie din Constanţa conferinţa cu titlul ,, Pe urmele viitorului: Nikola Tesla” susţinută de prof. Adrian Tudose. Cei mai mulţi dintre dumneavoastră au auzit deja de Nikola Tesla şi invenţiile sale, acesta fiind considerat unul din cei mai mari inventatori ai secolului al XX-lea.

Conferință: Ieșirea din Peșteră

Noua Acropolă Constanța

9 aprilie 2019


Am deschis seria conferințelor de primăvară-vară 2019 cu un clasic al filosofiei, Platon. Conferinţa cu titlul ,,Ieşirea din Peşteră” a avut loc pe 20 ianuarie la Muzeul de Istorie Națională şi Arheologie din Constanţa.

Zilele Filosofiei

Noua Acropolă Constanța

21 martie 2019


În noiembrie 2018 am aniversat Zilele Filosofiei și la Constanţa, în parteneriat cu Centrul Cultural Teodor T. Burada. Evenimentul Valori Filosofice Româneștia fost susținut la Centrul Cultural pentru Tineret Jean Constantin și a debutat cu o conferință pe tema: Filosofie pentru Viitor. Trecând prin momente cheie din istoria filosofiei – presocratici, platonism, neoplatonism, renaștere, filosofia  modernă –  am constatat că rămân actuale dorința omului de a înțelege universul în care trăiește, precum și cauzele profunde ale propriei vieți.

Clubul Cărții: Bucuria Vieții

Noua Acropolă Constanța

01 iunie 2018


Duminică 12 mai, la Clubul Cărții, a fost prezentat romanul lui Irving Stone „Bucuria Vieții”. Romanul biografic al lui Irving Stone descrie 16 ani din viaţa marelui artist olandez Vincent Van Gogh. Urmărind peregrinările personajului central, autorul surprinde deopotrivă duritatea vieţii minerilor din Borinage, entuziasmul şi frământările grupului parizian de pictori novatori ...