x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK
Urmariţi-ne şi pe pe mediile sociale:

Sărbători și colinde alături de prieteni noi

NOUA ACROPOLĂ TIMIșOARA

20 decembrie 2023

În ultimele săptămâni ale anului 2023, voluntarii acropolitani din Timișoara au sădit semințele unei prietenii ce se anunță a fi una frumoasă și de lungă durată. Împreună cu beneficiarii Centrului pentru persoane fără adăpost „Sf. Francisc”, am intrat în atmosfera sărbătorilor de iarnă, pregătind un cor inimos de colindători.

Deși începutul a fost unul cu emoții pentru toată lumea, versurile și magia colindelor tradiționale românești ne-au unit într-un singur glas. O primă vizită ne-a fost suficientă pentru a prinde drag unii de alții și, încurajați de reușita cântecelor noastre, am stabilit împreună un program de repetiții pentru luna decembrie.

Am profitat de această ocazie pentru a ne cunoaște mai bine și a înțelege cum putem oferi un ajutor imediat celor care, noapte de noapte, se adună la „Sf. Francisc”. Astfel, am pus mână de la mână pentru a strânge fondurile necesare achiziționării de șosete, lenjerie și dulciuri, pentru toți cei 80 de beneficiari ai centrului.

Punctul culminant al acțiunii noastre a fost vizita corului proaspăt înființat făcută bunicilor de la Centrul de zi „Sf. Arh. Mihail și Gavril”. Colindul nostru, acompaniat de cadouri de turtă dulce, a fost bine primit, vârstnicii întâmpinându-ne cu foarte multă căldură și cu mare bucurie, fiind vizibil emoționați de atmosfera de sărbătoare creată. 

Într-o vizită ulterioară la prietenii noștri de la Centrul „Sf. Francisc” le-am oferit cadouri, am povestit cu ei și am evocat fiecare în parte, o virtute și un gând filosofic înălțător pentru 2024.

Pentru noi, membrii Noua Acropolă din Timișoara care am participat la această frumoasă poveste, cadourile lui Moș Crăciun au sosit cu câteva zile mai devreme. Nu au fost acele daruri care se pot așeza sub brad, însă ni s-a oferit, fiecăruia, sentimentul acela curat și inconfundabil de recunoștință și prietenie, din partea grupurilor de persoane cu risc de excluziune socială. Să ne revedem cu bine și în 2024!