x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK
Urmariţi-ne şi pe pe mediile sociale:

Despre forța interioară - idei inspirate din filosofia stoică

EVENIMENT CU INTRARE LIBERĂ

Biblioteca Metropolitană București, Str. Tache Ionescu nr.4: 26 martie 2024

 

Mai multe informaţii şi înscrieri la datele de contact:

031 4052024 Mobil: 0723 332 633

na-bucuresti@noua-acropola.ro

Momentul apariției stoicismului (sec. IV î. Hr. ) a fost o perioadă în care cetățile grecești se confruntau cu o perioadă de criză a valorilor morale și civilizatorice. Pe acest fundal, în cetatea Atenei a luat naștere un curent filosofic care a încercat să pună niște baze solide pentru reconstrucția vieții interioare a omului. Ideile stoice vorbeau despre forță interioară, despre un om integru, curajos, care nu fuge în fața adversităților vieții, ci le înfruntă cu demnitate, ca pe niște probe în care trebuie să pună în acțiune noi potențiale pentru a ieși victorios.

În momente dificile ale istoriei, asemenea celui prezent, ideile stoice se dovedesc a fi la fel de actuale, deoarece ne învață să trăim în acord cu un set de valori care contribuie la un psihic puternic, la stăpânire de sine, la calm și siguranță în mijlocul furtunilor, la claritatea deciziilor și la o viață simplă în relație armonioasă cu timpul. Astfel, valoarea filosofiei stoice constă în construirea unei vieți fericite și pline de sens.

Vă invităm să aflați cum ne pot ajuta ideile stoice în ziua de astăzi, marți, 26 martie, de la ora 17:30 la Biblioteca Metropolitană București. Prezintă: Mihaela Brătuianu. Intrarea este liberă.