x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK

Fenomenul Renașterii - Ideile care au schimbat lumea

NOUA ACROPOLĂ

5 aprilie 2015

În perioada 11 – 22 martie 2015, în Arad, a avut loc evenimentul Fenomenul Renașterii – Ideile care au schimbat lumea, organizat de asociația culturală Noua Acropolă în colaborare cu Complexul Muzeal Arad. Programul evenimentului a fost variat, participanții intrând în contact cu ideile renascentiste care au împins limitele cunoașterii umane către noi granițe, omul redevenind măsura tuturor lucrurilor.

În cadrul evenimentului, au fost susținute cinci conferințe care au abordat rolul pe care l-au avut ideile filosofiei clasice în perioada Renașterii și transformările pe care acestea le-au produs, înflorirea artei și a științei, dar și schimbarea paradigmelor politice, schimbare ce a pavat drumul către noi moduri de a privi individul şi relaţia sa cu statul. Prelegerile au fost urmate de mese rotunde în care s-au discutat ideile prezentate și s-a analizat impactul și relevanța acestora pentru societatea noastră. Foarte apreciate au fost și filmele documentare despre Florența și Praga secolelor XV-XVI.

Expoziția Pe urmele geniilor Renașterii – care încă poate fi vizitată în sălile puse la dispoziţie de Complexul Muzeal Arad - cuprinde 54 de planşe expoziţionale despre filosofia, știința, pictura, muzica, arhitectura, sculptura și alchimia Renașterii. Liceeni arădeni au beneficiat de o zi în care membrii voluntari din Noua Acropolă le-au oferit un tur ghidat.

Atmosfera renascentistă a fost creată şi îmbogăţită de recitalul muzical Rezonanţe renascentiste, de atelierele de pictură şi de muzică, precum şi de atelierul de dans renascentist susţinut de voluntarii Noii Acropole.

Felicităm participanții şi mulţumim colaboratorilor noştri, cu gândul la viitoarele proiecte care ar putea impulsiona încolțirea semințelor renascentiste în Arad.