x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK
Urmariţi-ne şi pe pe mediile sociale:

Ştiri naţionale

Acțiune ecologică

Noua Acropolă Constanța

10 mai 2021


Noua Acropolă în parteneriat cu Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, și, alături de prieteni mai vechi sau mai noi, a dus la îndeplinire cu succes acțiunea de ecologizare a siturilor arheologice din Centrul Istoric al orașului Constanța.

Atelier de Ikebana și Haiku

Noua Acropolă București

12 aprilie 2021


Ikebana, numită și „kado” (calea florilor) este arta japoneză a aranjării florilor prin care acestea capătă o altă viață, devenind mijloace pentru a exprima emoții elevate, de a reflecta ceva din sufletul creatorului.

Conferință: Arta frumuseții interioare

Noua Acropolă București

12 aprilie 2021


La sfârșitul lunii martie, Noua Acropolă București a susținut o conferință dedicată Artei frumuseții interioare.  

Conferință live: Civilizația medievală japoneză

Noua Acropolă Timișoara

8 aprilie 2021


Noua Acropolă Timișoara a susținut duminică, 21 februarie, o prelegere filosofică difuzată în direct pe Facebook, despre Civilizația medievală japoneză.

Despre fermitate și stăpânire de sine

Noua Acropolă Oradea

8 martie 2021


În filiala Noua Acropolă Oradea a avut loc duminică, 7 februarie 2021, prelegerea „Despre fermitate și stăpânire de sine (lectură comentată Analectele- Confucius)”.  

Atelier de Croitorie

Noua Acropolă Constanța

8 februarie 2021


În ambianța muzicii clasice și a schimbului frumos de idei și experiențe, voluntarii Noii Acropole din Constanța au demarat un atelier de croitorie.

Conferință Sufletul femeii (Oradea, Romania)

Noua Acropolă Oradea

5 februarie 2021


Vineri, 11 decembrie 2020, la Noua Acropolă Oradea a avut loc prelegerea online „Sufletul femeii”.

Comentariu la dialogul Phaidon (Oradea, România)

Noua Acropolă Oradea

5 februarie 2021


În seria manifestărilor dedicate Zilei Mondiale a Filosofiei, Noua Acropolă Oradea a susținut la data de 12 decembrie 2020 prelegerea „Comentariu la dialogul Phaidon (Platon) Cum pot cultiva încrederea în mine? Și ce este sufletul meu?”.

Conferință: Pico della Mirandola

Noua Acropolă București

14 decembrie 2020


Aniversarea Zilei Mondiale a Filosofiei a debutat în București printr-o conferință dedicată lui Pico della Mirandola, un ilustru reprezentant al Renașterii din Italia, membru al Academiei Platonice din Florența.

Filosofia pentru viață

Noua Acropolă Oradea

8 decembrie 2020


Programul dedicat Zilelor Filosofiei 2020 susținut de către Noua Acropolă Oradea a început joi,19 noiembrie 2020, cu prelegerea „Filosofia pentru viață”.  

Conferință live: Viața și învățăturile lui Pitagora

Noua Acropolă Timișoara

24 noiembrie 2020


În cadrul evenimentului online dedicat Zilei Mondiale a Filosofiei, Noua Acropolă Timișoara a susținut o prelegere filosofică despre Pitagora și fenomenul pitagoreic care a ajuns să influențeze lumea antică din jurul Mediteranei timp de zece secole și astfel, să contribuie la configurarea gândirii occidentale în ansamblul său.

Ziua Mondială a Filosofiei 2020

Noua Acropolă Constanța

23 noiembrie 2020


A treia zi de joi din luna noiembrie a fost desemnată de UNESCO Ziua Mondială a Filosofiei. Ediția din 2020 ne-a invitat să reflectăm la valorile care ne pot ajuta în situații de criză. Pentru a marca evenimentul, filiala Constanța a Noii Acropole a organizat o masă rotundă online pe tema „Cum va fi omul de mâine?”