x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK
Urmariţi-ne şi pe pe mediile sociale:

Ştiri recente

Fiecare om poate fi un artist!

Noua Acropolă Arad

31 martie 2017


Fiecare om poate fi un artist! Bineînțeles, dar cum? În perioada 24-26 martie, Asociația Culturală Noua Acropolă și muzeul arădean au oferit publicului din oraș posibilitatea reîntâlnirii cu acele valori clasice, ale sufletului, care stau la baza atât a artei plastice, cât și cele care fac parte din fundamentul filosofiei - Arta de a trăi, în cadrul evenimentului Arta Renașterii interioare.

Filosofia oferă răspunsuri

Noua Acropolă Arad

7 martie 2017


În luna februarie, Asociația Culturală Noua Acropolă a deschis seria de prelegeri filosofice a acestui an printr-o prezentare „De ce mint oamenii? De ce se tem oamenii?” care a expus publicului prezent în sala Concordia a Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” o abordare asupra psihicului uman din perspectiva filosofiei în manieră clasică.

Acțiune ecologică Lets do it, Romania!

Noua Acropolă Arad

10 octombrie 2016


La sfârşitul lunii septembrie 2016 a avut loc acţiunea de curățenie generală în care au fost implicate peste 100 de ţări de pe întregul glob. În Arad, membrii voluntari ai Noii Acropole s-au alăturat sutelor de voluntari care au participat la această acțiune în întregul judeţ.

Noaptea Muzeelor 2016

Noua Acropolă Arad

12 iulie 2016


Ateliere creative la Noaptea Muzeelor în Arad

Ziua Europei la Arad

Noua Acropolă Arad

12 iunie 2016


În data de 9 mai, Ziua Europei a fost sărbătorită la Arad prin spectacole de dansuri tradiționale ale țărilor membre ale Uniunii Europene și corturi de prezentare ale țărilor, realizate de către instituții de învățământ, organizații neguvernamentale sau voluntari.

Japonia - Curaj și Armonie

Noua Acropolă Arad

1 iunie 2016


În spațiul primitor și plăcut al Muzeului de Artă Arad, înconjurați de frumoasa expoziție de stampe japoneze, voluntarii asociației culturale Noua Acropolă au oferit posibilitatea publicului arădean de a cunoaște și a pătrunde în profunzimea ideilor civilizatorice și a valorilor morale ale poporului nipon prin ateliere practice, discuții și prezentări tematice, în cadrul evenimentului cultural Japonia - Curaj și Armonie.

Primăvară filosofică

Noua Acropolă Arad

11 aprilie 2016


Odată cu începutul Primăverii, pe parcursul lunii martie, Asociația Culturală Noua Acropolă a propus publicului arădean o serie de trei conferințe cu tematică filosofică.

Filosofia în Arad

Noua Acropolă Arad

15 decembrie 2015


În perioada 22 octombrie - 12 decembrie, Noua Acropolă a susţinut un program de conferinţe dedicat spiritului eroic întâlnit în miturile antice: „Omul în căutarea nemuririi - mitul lui Ghilgameș”, „Mitul eroului solar: Hercule” și dedicat Zilei Internaționale a Filosofiei prelegerea filosofică „Eroul interior (mitul lui Tezeu)”.

Fenomenul Renașterii - Ideile care au schimbat lumea

Noua Acropolă Arad

5 aprilie 2015


În perioada 11 – 22 martie 2015, în Arad, a avut loc evenimentul Fenomenul Renașterii – Ideile care au schimbat lumea, organizat de asociația culturală Noua Acropolă în colaborare cu Complexul Muzeal Arad. Programul evenimentului a fost variat, participanții intrând în contact cu ideile renascentiste care au împins limitele cunoașterii umane către noi granițe, omul redevenind măsura tuturor lucrurilor.

Egiptul Antic: Imaginaţie, gândire şi creaţie

Noua Acropolă Arad

26 noiembrie 2014


Vineri, 21 noiembrie, în Arad a fost inaugurată expoziţia Egiptul antic: imaginaţie, gândire şi creaţie. Participanţii au fost invitaţi să descopere ce ştiau egiptenii despre medicină, arhitectură, religie, politică, artă şi ştiinţă, despre om şi despre legile universului, precum şi să se familiarizeze cu viziunea acestora asupra vieţii şi a morţii.

Orașul Arad a pornit n căutarea Graalului

Noua Acropolă Arad

15 noiembrie 2014


Evenimentul “Toamna filosofică” a continuat la Arad cu prelegerea: În căutarea Graalului, găzduită de primitoarea librărie Scienta, în 27 octombrie. Nu am pornit într-o căutare oarecare, ci în manieră filosofică.

Conferinţă despre Arthur şi Cavalerii Mesei Rotunde

Noua Acropolă Arad

3 octombrie 2014


În Arad a început Toamna filosofică. E vorba de un program susţinut de voluntarii de la Noua Acropolă Arad care include o serie de filme documentare despre Egipt, etrusci sau Marcus Aurelius, un curs de filosofie şi psihologie şi mai multe conferinţe.