x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK
Urmariţi-ne şi pe pe mediile sociale:

Omul și Filosofia în spațiul românesc

EVENIMENT CU INTRARE LIBERĂ

Bd. Revoluției, nr. 71, interfon 10: Duminică, 2 decembrie 2018

 

Mai multe informaţii şi înscrieri la datele de contact:

+40 744 781 989

na-arad@noua-acropola.ro

Pentru iubitorii de înțelepciune care nu au avut oportunitatea să participe la evenimentul dedicat Zilei Mondiale a Filosofiei, cu titlul Omul și Filosofia în spațiul românesc, în data de 2 decembrie vom relua sintetic ideile prezentate în cadrul conferințelor, după următorul program:

15:00-15:50 Cultură și Civilizație. Omul Titu Maiorescu
16:00-16:50 Filosofia pentru tineret. Pedagogul Alice Voinescu
17:00-17:50 Etică și Estetică. Tudor Vianu

Filosofia ca mod de viață și, prin urmare, de acțiune este o filosofie integrală, capabilă să-și întoarcă privirea pătrunzătoare asupra tuturor aspectelor vieții și, încă și mai mult, să caute soluții umane pentru toate problemele vieții. Definită ca Dragoste de Înțelepciune, ea cuprinde, dezvoltă și armonizează tot potențialul uman, ne permite nouă, oamenilor, să ne cunoaștem mai bine pe noi înșine, să cunoaștem mai bine viața pe care o trăim și Universul din care facem parte.

Pentru ființa umană practica filosofiei constă în a trezi filosoful dinlăuntrul său, de a-l apropia de cunoștințele potrivite și, mai ales, de a-l transforma într-un artist, într-un cunoscător al complexului și minunatului exercițiu de a Trăi.

Evenimentul este organizat de Asociația culturală Noua Acropolă Arad, la sediul asociației: bd. Revoluției, nr. 71, ap. 10. Intrarea este liberă, dar este posibilă numai pe bază de înscriere prealabilă la tel. 0744 781 989.

Vă așteptăm!