x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK

Cum pot participa și eu?

Participă la unul dintre programele noastre internaţionale desfăşurat în oraşul tău. Trebuie doar să cauţi filiala Noii Acropole care este cel mai aproape de tine şi să te înscrii ca voluntar. Poţi, de asemenea, participa cu idei, sugestii şi donaţii prin accesarea secţiunii „Contactează-ne”. Orice ajutor este binevenit!

Programe Internaţionale de Filosofie Practică

  • Şcoala Internaţională de Filosofie. O modalitate de a învăţa despre marile şcoli de gândire şi aplicaţiile lor practice în realitatea actuală.

    În toate ţările în care este prezentă, Noua Acropolă susţine cursuri care se  adresează unui public foarte variat şi la care participă, în prezent, mai mult de 3.500 de persoane în întreaga lume.

    Acest program include, de asemenea, cursuri regionale de formare pentru profesori acreditaţi, garantându-se astfel un standard de calitate în procesul de predare a programelor noastre educaţionale. În acest an, cursurile regionale de formare s-au desfăşurat cu mare succes şi au avut loc în patru zone ale lumii: Europa de Vest, Europa de Est, America de Sud şi America Centrală.
  • Promovarea „Zilei Internaţionale a Filosofiei”. Cu această ocazie, OINA promovează activ ideea că filosofia este accesibilă tuturor, fiind de fapt o atitudine în faţa vieţii, o artă de a trăi. Acest eveniment, sărbătorit în toată lumea în luna noiembrie a fiecărui an, a avut un public de peste două milioane de persoane, cu care s-a intrat în contact prin intermediul mesajelor mass-media şi a acţiunilor publice.

 

Programe Culturale Internaţionale

  • Programul internaţional de promovare a culturii. Noua Acropolă organizează cursuri, seminarii şi prelegeri, analizând şi promovând diferite aspecte ale culturii din ţara în care îşi desfăşoară activitatea.
  • Programul internaţional de promovare a lecturii. Noua Acropolă susţine şi cultivă dragostea pentru lectură prin cele 378 de librării publice din toată lumea, conduse de către voluntarii săi. Avem un fond de peste 600.000 de cărţi şi o bibliotecă virtuală extrem de valoroasă.
  • Programul internaţional de cercetare filosofică. În fiecare an, la propunerea Consiliului de conducere al OINA, echipe de cercetători culturali şi filosofi scriu lucrări monografice pe o temă dată. În anul 2010, tema a fost legată de biografiile marilor filosofi şi oameni de cultură, reprezentativi pentru diferite societăţi din întreaga lume. Aceste lucrări de cercetare sunt rezumate şi publicate an de an.
  • Institutul Internaţional de Ştiinţe Umaniste „Hermes”. Acest institut desfăşoară proiecte de cercetare privind modul în care filosofia s-a transmis cu ajutorul istoriei şi al geografiei şi analizează patrimoniul simbolic al diferitelor culturi. De asemenea, organizează călătorii de studiu şi excursii de cercetare.
  • Institutul Internaţional de Muzică şi Arte Dramatice „Tristan”. Promovează toate tipurile de activităţi artistice şi desfăşoară activităţi de cercetare cu privire la efectele lor pozitive în dezvoltarea şi evoluţia fiinţei umane.
  • Institutul de Arte Marţiale Filosofice „Bodhidharma”. Disciplina artelor marţiale pune la dispoziţie mijloace valide pentru depăşirea violenţei care afectează societăţile noastre.
  • Promovarea instituţiilor educaţionale. Un exemplu în acest sens este Şcoala „Giordano Bruno” (Colegiul Giordano Bruno) în Peru.
  • Cursuri, întâlniri de lucru, prelegeri şi conferinţe care abordează o gamă largă de subiecte, reflectând dimensiunile orizontului de gândire al Noii Acropole, precum şi eforturile sale de a răspunde nevoilor cât mai multor tipuri umane.
  • Promovarea dialogului intercultural. Oferim un cadru în care oamenii pot să schimbe puncte de vedere, cu scopul de a facilita o convieţuire armonioasă şi de a identifica soluţii pentru probleme comune.
  • Promovarea ştiinţelor umaniste în programele educaţionale. Colaborăm cu instituţii de învăţământ, participând la iniţiativele lor de formare a unui cetăţean activ şi responsabil.
  • Programe de formare etică în educaţie. Acestea ajută la depăşirea confuziei mentale şi consolidează abilitatea de a face faţă situaţiilor şi provocărilor complexe cu care ne confruntăm.
  • Programe de cercetare a rădăcinilor culturale şi a tradiţiilor. Colaborăm la menţinerea vie a moştenirii culturale a fiecărui loc, a tradiţiilor sale populare şi a propriei sale identităţi.
  • Programul Alexandria. Scopul acestui proiect este de a facilita accesul la lucrările remarcabile ale gândirii umane prin utilizarea noilor tehnologii ale informaţiei.
  • Evenimente artistice: teatru, muzică, poezie, pictură, arte şi meşteşuguri, dans popular, fotografie şi altele, în colaborare cu Institutul Tristan.
  • Evenimente literare, concursuri muzicale. Promovarea participării tinerilor la manifestări artistice şi utilizarea artei pentru trezirea valorilor latente din fiecare.
  • Vizite culturale. O invitaţie de a lua contact direct cu locuri conectate la memoria popoarelor şi a civilizaţiilor, de a învăţa să apreciem patrimoniul cultural al umanităţii.

 

Programe Internaţionale de Voluntariat

  • Conferinţa internaţională având tema: Filosofie, Cultură şi Voluntariat. Acest eveniment internaţional se concentrează pe schimbul de bune practici şi experienţe în implementarea tuturor programelor bazate pe ideea de voluntariat. La conferinţă participă reprezentanţii tuturor ţărilor în care OINA este prezentă şi se planifică viitoarele acţiuni de voluntariat.
  • Programul internaţional „Valorile în acţiune”. Credem că este necesară o abordare practică în procesul de predare a valorilor. Din acest motiv, organizăm o mare varietate de proiecte de voluntariat în sfera activităţilor sociale, a educaţiei şi a ecologiei, încurajând voluntarii noştri să dezvolte un simţ de responsabilitate civică faţă de mediul în care trăiesc.