x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK

Prelegere filosofică: Rabindranath Tagore - despre artă și educație

EVENIMENT CU INTRARE LIBERĂ

Biblioteca Metropolitană București: Marți, 29 ianuarie 2019

 

Mai multe informaţii şi înscrieri la datele de contact:

031 4052024 Mobil: 0723 332 633

na-bucuresti@noua-acropola.ro

Pentru a cuprinde în câteva rânduri aspectele definitorii ale personalității mărețe și impresionante a lui R. Tagore, ne putem folosi de cuvintele Amitei Bhose, cea care a tălmăcit opera lui în limba română: poet, filosof, romancier, eseist, estetician, dramaturg, actor, regizor, cântăreț, compozitor, coregraf, pedagog si pictor, cel care a dat lumii tot ce este mai frumos în lume.
Aeste cuvinte exprimă complexitatea unui mare artist, dar și sursa principală de inspirație și preocuparea sa esențială: de a cerceta Natura și omul, de a surprinde cauzele profunde ale vieții, de a exprima armonia, frumusețea și bucuria de a trăi.

A fost numit poetul și profetul Indiei. Creația sa literară prolifică include: 56 de volume de poezii, 49 piese de teatru, 12 romane, 12 volume de nuvele, 63 volume de eseuri literare, filosofice, social-politice, științifice, lingvistice și autobiografice.
În 1913 i s-a decernat Premiul Nobel pentru literatură, moment în care cultura contemporană a Indiei s-a reinserat în tradiția culturală a lumii.

Întreaga lui viață este ca o Artă, Arta de a trăi nobil și frumos, implicat și demn, lăsând urme și îndreptări nu doar pentru contemporani, ci si pentru cei ce vor veni.

Conferențiar: Anca Păunescu
Intrarea liberă.