x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK

Calendarul Aztec

Istorie - Interpretare - Horoscop

Ediția a II-a

Calendarul azterc datează din epoca lui Axayacatl - al șaselea rege aztec, a cărui domnie a durat din 1469 până în 1481 - dar, fără îndoială, este replica unei pietre mult mai vechi. Aztecii atribuie invenția acestuia lui Quetzalcoatl, ființă mitico-istorică, simbolul înțelepciunii aztece tradiționale.


Calendarul a fost utilizat până în anul 1521, ocupând un loc de cinste în Templul Mare din Tenochtitlan dar, când acesta a fost distrus de conchistadori, care au ras orașul de pe fața pământului, calendarul a fost îngropat pentru "evitarea idolatriei".

 

Nu avea să mai vadă lumina zilei până la 17 decembrie 1790, când a fost descoperit în timpul lucrărilor de pavare din Piața Mare - Plaza Mayor - a orașului Ciudad de México.

 

Se afla îngropat la mică adâncime, cu partea sculptată îndreptată în jos. Odată scos la lumină, s-au putut aprecia grandoarea monumentului și măiestria cu care fusese lucrat...

 

Din momentul descoperirii sale și până în zilele noastre, mulți cercetători au studiat calendarul, căutând să înțeleagă și să descifreze câteva dintre multiplele învățături care rămân ascunse în semnele sale.

 

Din 1964 calendarul domină "Sala mexicană" a Muzeului Național de Antropologie, construit pe locul unde se afla pădurea Chapultepec...