x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK

Ziua Internațională a Muzicii

NOUA ACROPOLĂ TIMIșOARA

21 noiembrie 2016

În luna octombrie, cu ocazia Zilei Internaționale a Muzicii am dedicat o zi sărbătoririi muzei elene Euterpe, al cărei atribut al sunetului este azi pentru noi Muzica. Această străveche expresie a umanității ne atinge pe toți cu sunetele sale armonioase și pure, care pot înălța inima omului, dar în același timp pot sugera corpului diferite stiluri expresive de mișcare prin arta dansului.   

Astfel, ne-am lăsat purtați într-o poveste a sunetului inspirați de muzica pe care o cântă natura, în încercarea de a ne armoniza interior prin descoperirea unui ritm exterior. Ne-am bucurat împreună de muzică și dans, experimentând mai multe forme de manifestare ale acestora, prin atelierele de ritm și improvizație sau de dans, fie el renascentist sau balet inspirat de dansul antic grecesc promovat de Isadora Duncan.

Impactul muzicii asupra societății și a individului a fost evidențiat în cadrul unei prelegeri filosofice despre Beneficiile muzicii clasice, susținută de Monica Varga și de Ioana Negrea. Prezentarea a cuprins și o scurtă incursiune prin secole de evoluție a formelor de manifestare a muzicii, de la muzica din perioada Evului Mediu, reprezentată de cântări religioase, la genuri muzicale mai complexe din perioada Renașterii, până la apogeul acesteia din perioada Barocă, Clasică și cea a Romantismului. Aceste elemente legate de înnoirea permanentă a limbajului muzical au fost completate de scurte audiții muzicale pentru a ilustra transformările creației muzicale.  

Evenimentul a inclus un recital de muzică clasică susținut de violoniști profesioniști.

Ne bucurăm că și de această dată publicul timișorean a dat curs invitației noastre cu entuziasm și deschidere.

Mulțumim Primăriei Municipiului Timișoara și Centrului Multifuncțional Bastion care au răspuns ca de fiecare dată pozitiv inițiativei noastre culturale.