x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK

Zilele Filosofiei

NOUA ACROPOLĂ BUCUREșTI

14-20 noiembrie, 2016

Anul acesta am răspuns din nou invitației UNESCO de a celebra „Ziua Internațională a Filosofiei” în a treia zi de joi a lunii noiembrie.

Pe durata evenimentului organizat de Asociația Culturală Noua Acropolă din București în colaborare cu Casa de Cultură a Studenților, în perioada 14-20 noiembrie, a putut fi vizionată expoziția documentară Istorie și idei filosofice, care și-a propus să readucă în atenția publicului filosofi marcanți și ideile centrale ale acestora.

Evenimentul a debutat cu conferința Despre timp, destin și liber arbitru, susținută de directorul național al Noii Acropole din România: Prof. Ivo Ivanovici.

În zilele următoare publicul a fost invitat să vizioneze trei filme documentare despre civilizația Egiptului Antic și să participe la o serie de discuții filosofice. S-au împărtășit idei despre cunoașterea de sine, ce presupune acest proces și ce criterii sau repere avem când încercăm să ne evaluăm acțiunile, gândurile și emoțiile. Un alt subiect propus a fost timpul, subiect inspirat din ideile lui Seneca din cartea Alt timp nu am - timpul este un bun valoros, cum învățăm să beneficiem de el și să-l transformăm în ceva util și frumos. A treia temă de discuție a fost căutarea valorilor: despre valori materiale și spirituale, personale și universale.