x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK

SPIRITUL JAPONIEI

NOUA ACROPOLĂ CONSTANțA

1 decembrie 2016

În Constanța, seria de conferințe filosofice din acest sezon de toamnă-iarnă a debutat cu tema Spiritul Japoniei. Dincolo de multele fațete prin care se exprimă o civilizație - istorie, religie, artă, politică, economie etc. - există o esență care le leagă, reflectată în aspirațiile și valorile spre care tinde și care îi modelează caracterul. Această esență a fost obiectivul căutării noastre.

Conferința ne-a introdus într-o lume în care preocuparea pentru realizăriile exterioare este îmbinată armonios cu cea pentru realizările interioare, de formare a caracterului uman. O lume în care stau la loc de cinste valori precum curajul, sinceritatea, stăpânirea de sine și acțiunea altruistă.

În asprimea arhipelagului japonez s-au dezvoltat suflete puternice ghidate de normele de onoare ale codului samurailor, văzuți ca un excelent exemplu de a urma principii morale și a le trăi în viață cu demnitate și onoare, în slujba unui ideal civilizatoric armonizator.

Vă invităm și la următoarele conferințe spre a descoperi noi perle din șiragul de înțelepciune atemporală al înaintașilor noștri!