x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK

Seminar: "Neuroștiința: puterea minții noastre" (Belgrano, Argentina)

NOUA ACROPOLĂ

24 iulie 2020

Seminar pe o platformă virtuală despre „Neuroștiința: puterea minții noastre”.

 

Dr. Gustavo Porras a explicat principalele funcții ale creierului și a vorbit despre cea mai recentă structură apărută în evoluția sistemului nervos, zona frontală numită Neocortex. Aceasta este responsabilă de funcțiile motorii voluntare, de funcțiile cognitive, intelectul superior, capacitatea de a înțelege și de a analiza, precum și de cea mai înaltă și complexă funcție - imaginația. În plus, structura este implicată și în dobândirea normelor și regulilor de conduită.

 

Stimulii ajung în această parte a creierului mult mai târziu față de zona creierului reptilian sau limbic, motiv pentru care, la individul mai puțin dezvoltat, cu funcțiile superioare mai puțin educate, răspunsurile instinctive predomină asupra celor raționale.

 

S-a discutat, de asemenea, despre diferențele dintre om și inteligența artificială. În cazul omului se pot menționa următoarele caracteristici: capacitatea de a avea conștiință de sine, intuiție sau credință în existența lui Dumnezeu, înțelegerea unei ordini universale, altruismul și sacrificiul pentru ceilalți, iubirea, credința, religiozitatea, imaginația, arta, controlul instinctelor.