x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK

Ştiri recente

Activitate de voluntariat socio-umanitar în Cluj-Napoca

Noua Acropolă Cluj-Napoca

6 mai 2020


În luna martie, mai mulți membrii din filiala Cluj-Napoca, au început să prepare hrană pentru persoanele nevoiașe, în colaborare Organizația „O masă caldă” susținută de primăria orașului.

Spiritul olimpic în sport și în viață

Noua Acropolă Oradea

2 martie 2020


Miercuri, 19 februarie, a avut loc, în parteneriat cu Comuniteca - Fundația Comunitară Oradea, la sala Atelier a magazinului Crișul, prelegerea „Spiritul olimpic în sport și în viață … idei inspirate de Pierre de Coubertin”, susţinută de Andreea Neacşu. Pornind de la contextul istoric, războiul franco-prusac, în care a trăit Pierre de Coubertin, a fost prezentată viața, vasta pregătire și cea mai mare realizare a sa, făcută împreună cu Comitetul Olimpic Internațional(1894), reintroducerea Jocurilor Olimpice moderne(1896), cu scopul de a promova pacea și buna înțelegere între oameni și nații.

Limbajul Viselor

Noua Acropolă Constanța

28 februarie 2020


Cum putem interpreta un vis? De ce uităm multe vise imediat după trezire, și doar câteva rămân întipărite adânc în memorie? Cum putem face diferența dintre un vis obișnuit și unul cu mesaj profund? Sunt întrebări pe care fiecare om și le-a pus măcar o dată în viață. De aceea în luna februarie am invitat constănțenii la conferința filosofică Limbajul Viselor. De-a lungul vremii din Sumer în Egipt, din Helada în China, mari filosofi, oameni de știință și artiști au încercat să tălmăcească visele și să extragă licori ale înțelepciunii din acestea. Nu o dată, visele s-au dovedit a fi foarte utile, de la rezolvarea unor probleme practice până la a inspira geniile umanității.

Zilele filosofiei în București

Noua Acropolă București

27 noiembrie 2019


Celebrând Ziua Mondială a Filosofiei în fiecare an, în a treia zi de joi din luna noiembrie, UNESCO dorește să recunoască valoarea filosofiei în dezvoltarea gândirii umane, pentru fiecare individ și fiecare cultură. Recunoașterea Zilei Mondiale a Filosofiei are ca scop impulsionarea studiului filosofiei practice în lume, răspunzând astfel mai eficient provocărilor cu care se confruntă omenirea astăzi, pe fondul globalizării și modernizării.

Acțiune socio-umanitară la Căminul de bătrâni Stejarul

Noua Acropolă București

26 noiembrie 2019


Sâmbătă, 23 noiembrie, am fost în vizită la Căminul de bătrâni „Stejarul”, la vârstnicii cu care ne cunoaștem de mult timp.

Ziua Mondială a Curățeniei 2019

Noua Acropolă Constanța

26 septembrie 2019


Sâmbătă 21 septembrie a fost Ziua Mondială a Curățeniei. În Constanța s-au ecologizat zone de plajă, Parcul Tăbăcărie și Centrul Istoric.

Săptămâna Culturii - ediția a X-a

Noua Acropolă Timișoara

14 noiembrie 2019


În perioada 17-26 septembrie, Timișoara a găzduit cea de-a zecea ediție a Săptămânii Culturii, eveniment anual ce își propune să scoată în evidență varietatea formelor prin care omul exprimă civilizația și cultura.

Toamna la Dor Mărunt

Noua Acropolă București

31 octombrie 2019


Duminică, 27 octombrie, am petrecut o nouă zi minunată alături de prietenii noștri de la Dor Mărunt.

Primăvara creativă

Noua Acropolă București

15 aprilie 2019


În prima duminică din luna aprilie, membrii și simpatizanții Noii Acropole s-au întâlnit din nou cu prietenii de la Școala de Surzi nr.1 din cartierul Dămăroaia.

Pe Urmele Viitorului - Nikola Tesla: Om de ştiinţă, inginer şi inventator

Noua Acropolă Constanța

10 aprilie 2019


  Duminică 10 februarie a avut loc la Muzeul de Istorie şi Arheologie din Constanţa conferinţa cu titlul ,, Pe urmele viitorului: Nikola Tesla” susţinută de prof. Adrian Tudose. Cei mai mulţi dintre dumneavoastră au auzit deja de Nikola Tesla şi invenţiile sale, acesta fiind considerat unul din cei mai mari inventatori ai secolului al XX-lea.

Conferință: Ieșirea din Peșteră

Noua Acropolă Constanța

9 aprilie 2019


Am deschis seria conferințelor de primăvară-vară 2019 cu un clasic al filosofiei, Platon. Conferinţa cu titlul ,,Ieşirea din Peşteră” a avut loc pe 20 ianuarie la Muzeul de Istorie Națională şi Arheologie din Constanţa.

Zilele Filosofiei

Noua Acropolă Constanța

21 martie 2019


În noiembrie 2018 am aniversat Zilele Filosofiei și la Constanţa, în parteneriat cu Centrul Cultural Teodor T. Burada. Evenimentul Valori Filosofice Româneștia fost susținut la Centrul Cultural pentru Tineret Jean Constantin și a debutat cu o conferință pe tema: Filosofie pentru Viitor. Trecând prin momente cheie din istoria filosofiei – presocratici, platonism, neoplatonism, renaștere, filosofia  modernă –  am constatat că rămân actuale dorința omului de a înțelege universul în care trăiește, precum și cauzele profunde ale propriei vieți.