x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK

Noaptea Europeană a Muzeelor la Chişinău

NOUA ACROPOLĂ

27 mai 2014

Sâmbătă 17 mai 2014, în cadrul Nopții Europene a Muzeelor voluntarii acropolitani din Chișinău au însuflețit atmosfera din Muzeul Național de Artă prin experiențe culturale și activități de pictură murală pe reproduceri arheologice egiptene.

Noaptea Europeană a Muzeelor a fost un eveniment de succes inițiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa şi aflat deja la cea de-a zecea ediţie. Evenimentul a fost patronat, în mod tradiţional, de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor. Pe tot parcursul serii voluntarii acropolitani au demonstrat cum se pot picta în culori de ulei reproduceri arheologice egiptene realizate în cadrul Atelierul Atena al Noii Acropole și au proiectat pe pereții exteriori ai muzeului filme cu mesaje filosofice, produse de studioul de film Altair al Organizaţiei Internaţionale Noua Acropolă: Florența. Pe urmele geniilor renașterii, Etruscii, Mitul lui Hercule și Marcus Aurelius.

Organizatorii au apreciat printr-o scrisoare de mulţumire eforturile şi disponibilitatea echipei de voluntari ai Asociaţiei Culturale Noua Acropolă.