x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK

Prelegeri filosofice și lansări de carte la Librăria Esotera

NOUA ACROPOLĂ TIMIșOARA

22 noiembrie 2016

Cărțile sunt acei prieteni tainici care ne introduc în universul magic al înțelepciunii, artei, istoriei, științelor. Depinde bineînțeles de fiecare dintre noi să le pătrundem înțelesul și să le descifrăm mesajul.

Înconjurați de cărți, în frumosul spațiu al librăriei Esotera, am făcut un pas pentru a ne apropia de ideile cuprinse în cărți, prin lansarea a două opere ale editurii Noua Acropolă, Alchimistul de Jorge Angel Livraga Rizzi și Epoca Vărsătorului de Laura Winckler. Pentru a ilustra mai bine ideile filosofice ale celor doi autori, aceste lansări de carte au fost însoțite de două conferințe, Giordano Bruno: Maestru și Discipol al Vieții prezentată de Iulia Pantelimon, respectiv Epoca Vărsătorului prezentată de Robert Szepesi.

Prezentarea despre Giordano Bruno: Maestru și Discipol al Vieții ne-a făcut cunoștință cu acel suflet tare care a fost Giordano Bruno, ce și-a asumat rolul de a ilumina mințile dogmatice ale vremii în care a trăit, răsturnând prejudecăți medievale despre om, lume și timp, creând astfel condițiile prielnice pentru ivirea zorilor Renașterii. Asemenea lui, personajul principal al romanului filosofic Alchimistul este dornic de autocunoaștere și perfecționare, într-o epocă dominată de Inchiziție, în care ignoranța și intoleranța limitează posibilitățile individului. 

Prelegerea filosofică Epoca Vărsătorului ne-a oferit câteva chei pentru o bună înțelegere a marilor momente ale evoluției umanității, făcând apel la izvoarele înțelepciunii orientale, la miturile și simbolurile Egiptului antic și la studiul astrologiei, în încercarea de a desluși finalitatea universului și a destinului uman.

Animaţi de aceste prezentări, am trecut la a le citi, nerăbdători fiind să le pătrundem tainele. 

Citește-le și tu!