x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK

Filosofie pentru viață în Oradea

NOUA ACROPOLĂ ORADEA

17 martie 2014

În 11 martie 2014, Noua Acropolă a susținut prima prelegere filosofică în Oradea. Pornind de la viața și creația lui Leonardo da Vinci, au fost prezentate câteva dintre ideile filosofiei despre om, sensul vieții, genialitate și libertate. Participanții au aflat că destinul și libertatea nu sunt concepte antagonice și, mai mult, că împlinirea propriului destin poate avea o influență importantă asupra celorlalți.

Seria evenimentelor culturale din orașul de pe Criș a continuat. Următoarea prezentare a oferit câteva dintre răspunsurile lui Platon la întrebarea Ce este dragostea?. Publicul a aflat despre etapele cultivării acestui sentiment, despre cele două tipuri de iubire – mundană și pământească, despre mitul sufletelor pereche - reprezentând de fapt căutarea autenticității...la final întrebările participanților au arătat preocuparea acestora pentru subiectele abordate în cadrul cursului de introducere în Filosofie.

Acesta va fi deschis luni, 17 martie, la 18:00, la Biblioteca Județeană Gh. Șincai, urmând ca apoi să se desfășoare săptămânal.

Ciclul de conferințe se va continua, sâmbătă, 22 martie, de la ora 17:00 cu prezentarea Cum poți fi fericit?...perspectiva stocilor și, marți 25 martie, de la ora 18:00, cu prezentarea Aventura vieții...după Bagavad-Gita. Acestea vor avea loc la cafeneaua Bliss Cafe, str. Vasile Alecsandri, nr. 7, respectiv la Casa de cultură a sindicatelor - Sala Albastră.