x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK

Filosofia celebrată în orașul lui Ovidiu

NOUA ACROPOLĂ CONSTANțA

24 decembrie 2013

Filiala acropolitană din Constanţa a celebrat Ziua Mondială a Filosofiei  în colaborare cu Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța.

Evenimentul a fost dedicat aniversării a 2400 de ani de la fondarea Academiei Platonice din Atena, eveniment major în istoria filosofiei.

Cu acest prilej, în aula Adrian Rădulescu a Muzeului de Istorie a fost organizată o expoziție didactică despre Academia Platonică și Neoplatonism, în cadrul căreia au avut loc mai multe prezentări multimedia.

Joi, 21 noiembrie, publicul constănțean a fost invitat la o masa rotundă intitulată CUM PUTEM FI FILOSOFI ASTĂZI? care a avut drept subiect actualitatea și caracterul practic al filosofiei pentru omul contemporan. Vineri, 22 noiembrie, evenimentul a cuprins prezentări ale unor dialoguri platonice precum BANCHETUL și PHAIDON o dezbatere despre importanța idealismului platonic pentru tradiția filosofică occidentală.

Ziua Mondială a Filosofiei a fost încă un prilej de recunoaștere a valorii universale a filosofiei ca străduință umană autentică spre o mai bună cunoaștere de sine și o mai bună înțelegere a lumii în care trăim.