x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK

Despre echilibrul personal

NOUA ACROPOLĂ ORADEA

6 martie 2017

În 25 februarie, cu ocazia aniversării a trei ani ai filialei orădene a Noii Acropole, a avut loc conferința intitulată Despre echilibrul personal, susținută de Andreea Neacșu.

Omul este probabil creatura cea mai ispitită de jocurile vieții, alergând după adevăruri de o clipă crezând că acestea sunt totul. Avem nevoie să putem alege just și pentru a face acest lucru trebuie să avem încredere în noi înșine. Cum se cultivă aceasta? Câteva idei au fost oferite în cadrul prezentării:

  • pentru a reuși într-un domeniu este necesar să facem mulți pași perseverenți, în aceeași direcție;
  • este necesar să ne clarificăm propriile idei și sentimente;
  • durerea este condimentul necesar al vieții, indispensabil pentru a învăța, în măsura în care durerile se transformă în experiențe;
  • este necesară forța -  o anumită capacitate de a rămâne tu însuți în fața adversităților vieții și a riscului de a cădea în orice moment, cumpătarea - a avea măsura justă și prudența - a te cunoaște totdeauna mai profund.

La finalul prelegerii filosofice, Anamaria Bat a prezentat participanților un mit antic despre Psyche, frumoasa tânără ce nu se putea căsători cu un muritor și depășind probele impuse de zei își cucerește locul în Olimp.
Concluzia conferinței a adus în discuție necesitatea ”căsătoriei” cu noi înșine, cu ceea ce este autentic în noi, pentru a putea dezlega ițele echilibrului personal.