Ştiri recente

Prelegere filosofică: Poți fi erou astăzi?

Noua Acropolă Oradea

15 ianuarie 2017


În 12 ianuarie s-a desfășurat la Cetatea Oradea o conferință despre eroism în actualitate. Au fost prezentate două teme esențiale în spațiul european: legenda regelui Arthur și mitul lui Heracle. În cadrul prezentărilor au fost oferite câteva interpretări bazate pe filosofie  despre mesajul cuprins în evenimentele celor două tematici și a felului în care eroismul poate fi trăit astăzi în viața de zi cu zi. 

Reîntâlnire cu copiii de la Școala de Surzi nr. 1 din București

Noua Acropolă București

04-01-2017


Duminică 11 decembrie 2016, un grup de 11 membrii din Noua Acropolă București, alături de alți nouă simpatizanți au vizitat copiii de la Școala de surzi nr.1 din cartierul Dămăroaia.

Grecia Antică la Centrul de Zi

Noua Acropolă Oradea

23 decembrie 2016


În data de 20 decembrie, copiii de la Centrul de zi au intrat în atmosfera Greciei Antice, reîntregind macheta Partenonului Acropolei din Atena. Proiectul continuă în luna ianuarie cu colorarea fațadelor – așa cum se presupune că au fost pictate în Antichitate.

AnoTimpul Dăruirii

Noua Acropolă Timișoara

21 decembrie 2016


În prag de Sărbători, voluntarii Noii Acropole au inițiat o serie de acțiuni puse sub semnul AnoTimpul Dăruirii, din dorința de a aduce cât mai multă bucurie în inimile celor în nevoi.

Teatru de păpuși: Momo și hoții de timp

Noua Acropolă Oradea

20 decembrie 2016


În data de 17 și 18 decembrie, sâmbătă și duminică, a avut loc spectacolul „Momo și hoții de timp”, teatru de păpuși dedicat copiilor mai mici și mai mari, dar și adulților, prezentat de Noua Acropolă Oradea. Voluntarii organizației, participanți la cursurile de filosofie, au fost inspirați de spusele lui Platon, că ar fi indicat ca cei mici să trăiască înconjurați de exemple pozitive, de povești cu tâlc, de legende și mituri care să le fie modele bune de pus în practică în multe dintre momentele trăite în aventura numită viață, pentru a alege această poveste.

Șoapta înțelepciunii Orientului

Noua Acropolă Timișoara

16 decembrie 2016


Antrenat într-o permanentă descoperire interioară a Adevărului, omul va căuta întotdeauna răspunsuri în cât mai multe feluri și în cât mai multe locuri cu putință, iar filosofia Orientului va fi mereu o vistierie de nestemate ale Înțelepciunii.

Muzică și Filosofie. George Enescu

Noua Acropolă Oradea

10 decembrie 2016


În 9 decembrie, a fost susținută de către Andreea Neacșu, responsabil Noua Acropolă Oradea, prelegerea filosofică Muzică și Filosofie. George Enescu, la Muzeul Cetății și Orașului Oradea.

Zilele Filosofiei

Noua Acropolă București

14-20 noiembrie, 2016


Anul acesta am răspuns din nou invitației UNESCO de a celebra „Ziua Internațională a Filosofiei” în a treia zi de joi a lunii noiembrie.  

Zilele Filosofiei: Timpurile se schimbă, ideile rămân

Noua Acropolă Timișoara

5 decembrie 2016


În fiecare an, în cea de-a treia zi de joi a lunii noiembrie este marcată Ziua Internațională a Filosofiei, sărbătoare decretată de UNESCO în anul 2002. Sub dictonul Timpurile se schimbă, ideile rămân, am ales anul acesta să reafirmăm nu doar importanța, ci și utilitatea Filosofiei pentru om, indiferent de epoca în care el trăiește, valoarea acesteia constând tocmai în căutarea, găsirea și integrarea în viața cotidiană a soluțiilor pentru problemele etern umane.

Puțină fizică pentru cei mici

Noua Acropolă Oradea

4 decembrie 2016


În luna noiembrie, vizita organizată de Noua Acropolă la Centrul de Zi pentru Tineri Oradea le-a adus celor mici o serie de experimente științifice, explicate copiilor pe înțelesul lor.

SPIRITUL JAPONIEI

Noua Acropolă Constanța

1 decembrie 2016


În Constanța, seria de conferințe filosofice din acest sezon de toamnă-iarnă a debutat cu tema Spiritul Japoniei. Dincolo de multele fațete prin care se exprimă o civilizație - istorie, religie, artă, politică, economie etc. - există o esență care le leagă, reflectată în aspirațiile și valorile spre care tinde și care îi modelează caracterul. Această esență a fost obiectivul căutării noastre.

Acțiune ecologică București - Plantăm fapte bune

Noua Acropolă București

27 noiembrie 2016


 În acest an, ne-am alăturat inițiativei lansate de „Plantăm fapte bune” de a participa la acțiunea de împădurire națională.  

© Noua Acropola 2018