Ştiri recente

Armonii florale

Noua Acropolă București

10 iulie 2017


În prima zi de vară ne-am întâlnit din nou cu florile, în partea a doua a manifestării „Armonii florale”.

Excursie la Peștera Urșilor

Noua Acropolă Timișoara

23 iunie 2017


În această primăvară am organizat o excursie pentru tinerii de la Centrul Sf. Nicolae din Timișoara, având ca destinație Peștera Urșilor din comuna Chișcău, județul Bihor. Această excursie face parte dintr-o serie de activități educaționale întreprinse de voluntarii acropolitani, menite să le deschidă adolescenților noi orizonturi de cunoaștere și să le îmbogățească astfel universul interior.

1 iunie

Noua Acropolă Oradea

6 iunie 2017


De ziua celor mici, la Kids Fest, membrii voluntari ai Noii Acropole au oferit copiilor câteva momente inspirate din chimie, fizică și origami.

Noaptea Muzeelor

Noua Acropolă Oradea

5 iunie 2017


Democrit, Pitagora, Tesla, Neoplatonici, fizica cuantică, relativitate sunt reunite în expoziția Filosofie și Știință realizată de membrii voluntari ai Noii Acropole România. Cu ocazia Nopții Muzeelor, acropolitanii orădeni au invitat publicul la dialog pe baza planșelor expoziției.

ACȚIUNE ECOLOGICĂ

Noua Acropolă Constanța

25 mai 2017


Curățenia de primăvară în Centrul Istoric al Constanței

Expoziție de reproduceri arheologice

Noua Acropolă Oradea

21 aprilie 2017


Sâmbătă și duminică, 8-9 aprilie, am oferit ocazia orădenilor să viziteze expoziția de reproduceri arheologice din cadrul târgurilor de Paște organizate de Librăria R&R și Moszkva Caffe. De asemenea, s-au organizat ateliere de pictură și s-a oferit ocazia unei lecturi filosofice a cărților din editura Noua Acropolă

Atelier de Ikebana

Noua Acropolă Constanța

18 aprilie 2017


Sâmbătă 8 aprilie ne-am apropiat de flori și de frumusețea pe care ne-o evocă, în cadrul Atelierului de Ikebana. Prin intermediul acestei arte ne-am străduit să transformăm florile în mesagere ale unor sentimente și valori nobile.

Prezentare de carte - Jocurile Mayei

Noua Acropolă Timișoara

10 aprilie 2017


La trecerea între Mărțișor și Prier, librăria Esotera a găzduit în spațiul său primitor, prezentarea în două părți a cărții Jocurile Mayei, scrisă de d-na prof. Delia Steinberg Guzman și apărută la editura Noii Acropole.

Acţiune ecologică în Giroc sau despre conștientizarea că avem datoria de a păstra Natura curată și frumoasă

Noua Acropolă Timișoara

7 aprilie 2017


La instalarea primăverii, Natura se reînnoiește prin impulsul unor Legi de ea cunoscute, iar noi oamenii ne bucurăm de impulsul ei regenerator, de noua viață ce ia naștere.  

Prelegeri filosofice de primăvară: Arhetipul Doamnei și Arhetipuri masculine

Noua Acropolă Timișoara

1 aprilie 2017


Odată cu începutul primăverii, am propus două prelegeri filosofice ce au privit în mod filosofic aspectele complementare feminin-masculin: Arhetipul Doamnei, susținută de Iulia Pantelimon și Arhetipuri masculine, prezentată de Laurențiu Plăcintă.

Fiecare om poate fi un artist!

Noua Acropolă Arad

31 martie 2017


Fiecare om poate fi un artist! Bineînțeles, dar cum? În perioada 24-26 martie, Asociația Culturală Noua Acropolă și muzeul arădean au oferit publicului din oraș posibilitatea reîntâlnirii cu acele valori clasice, ale sufletului, care stau la baza atât a artei plastice, cât și cele care fac parte din fundamentul filosofiei - Arta de a trăi, în cadrul evenimentului Arta Renașterii interioare.

Noua Acropolă a dat valoare lucrurilor realizate manual la târgul Artisans Bazaar

Noua Acropolă Timișoara

30 martie 2017


La mijloc de februarie, Noua Acropolă Timişoara a participat la târgul Artisans Bazaar organizat de Noi Re-Creăm la Porto Arte.  

© Noua Acropola 2018