Ştiri recente

Teatru de păpuși: Momo și hoții de timp

Noua Acropolă Oradea

20 decembrie 2016


În data de 17 și 18 decembrie, sâmbătă și duminică, a avut loc spectacolul „Momo și hoții de timp”, teatru de păpuși dedicat copiilor mai mici și mai mari, dar și adulților, prezentat de Noua Acropolă Oradea. Voluntarii organizației, participanți la cursurile de filosofie, au fost inspirați de spusele lui Platon, că ar fi indicat ca cei mici să trăiască înconjurați de exemple pozitive, de povești cu tâlc, de legende și mituri care să le fie modele bune de pus în practică în multe dintre momentele trăite în aventura numită viață, pentru a alege această poveste.

Șoapta înțelepciunii Orientului

Noua Acropolă Timișoara

16 decembrie 2016


Antrenat într-o permanentă descoperire interioară a Adevărului, omul va căuta întotdeauna răspunsuri în cât mai multe feluri și în cât mai multe locuri cu putință, iar filosofia Orientului va fi mereu o vistierie de nestemate ale Înțelepciunii.

Muzică și Filosofie. George Enescu

Noua Acropolă Oradea

10 decembrie 2016


În 9 decembrie, a fost susținută de către Andreea Neacșu, responsabil Noua Acropolă Oradea, prelegerea filosofică Muzică și Filosofie. George Enescu, la Muzeul Cetății și Orașului Oradea.

Zilele Filosofiei

Noua Acropolă București

14-20 noiembrie, 2016


Anul acesta am răspuns din nou invitației UNESCO de a celebra „Ziua Internațională a Filosofiei” în a treia zi de joi a lunii noiembrie.  

Zilele Filosofiei: Timpurile se schimbă, ideile rămân

Noua Acropolă Timișoara

5 decembrie 2016


În fiecare an, în cea de-a treia zi de joi a lunii noiembrie este marcată Ziua Internațională a Filosofiei, sărbătoare decretată de UNESCO în anul 2002. Sub dictonul Timpurile se schimbă, ideile rămân, am ales anul acesta să reafirmăm nu doar importanța, ci și utilitatea Filosofiei pentru om, indiferent de epoca în care el trăiește, valoarea acesteia constând tocmai în căutarea, găsirea și integrarea în viața cotidiană a soluțiilor pentru problemele etern umane.

Puțină fizică pentru cei mici

Noua Acropolă Oradea

4 decembrie 2016


În luna noiembrie, vizita organizată de Noua Acropolă la Centrul de Zi pentru Tineri Oradea le-a adus celor mici o serie de experimente științifice, explicate copiilor pe înțelesul lor.

SPIRITUL JAPONIEI

Noua Acropolă Constanța

1 decembrie 2016


În Constanța, seria de conferințe filosofice din acest sezon de toamnă-iarnă a debutat cu tema Spiritul Japoniei. Dincolo de multele fațete prin care se exprimă o civilizație - istorie, religie, artă, politică, economie etc. - există o esență care le leagă, reflectată în aspirațiile și valorile spre care tinde și care îi modelează caracterul. Această esență a fost obiectivul căutării noastre.

Acțiune ecologică București - Plantăm fapte bune

Noua Acropolă București

27 noiembrie 2016


 În acest an, ne-am alăturat inițiativei lansate de „Plantăm fapte bune” de a participa la acțiunea de împădurire națională.  

Zilele Filosofiei, ed. III - Cetatea Ideală

Noua Acropolă Oradea

26 noiembrie 2016


În perioada 17-19 noiembrie au avut loc, la Oradea, Zilele Filosofiei, ediția a III-a. Evenimentul, prilejuit de Ziua Internațională a Filosofiei decretată de UNESCO, a debutat cu prelegerea Filosof pentru Cetatea Ideală. Prin intermediul prezentării realizate de Andreea Neacșu, responsabil pentru Filiala din Oradea, au fost expuse teme precum: cetatea ideală în viziunea lui Platon, caracteristile omului care poate munci pentru acest Ideal, Regele Filosof: ordinea Li și omul Ju în viziunea lui Confucius, rolul maestrului în viața unui om care caută Adevărul; stoicismul și Idealul Înțeleptului. Concluzia prelegerii filosofice a fost orientată înspre afirmarea posibilităților individului de a contribui la o societate mai bună pentru prezent și viitor.

Prelegeri filosofice și lansări de carte la Librăria Esotera

Noua Acropolă Timișoara

22 noiembrie 2016


Cărțile sunt acei prieteni tainici care ne introduc în universul magic al înțelepciunii, artei, istoriei, științelor. Depinde bineînțeles de fiecare dintre noi să le pătrundem înțelesul și să le descifrăm mesajul. Înconjurați de cărți, în frumosul spațiu al librăriei Esotera, am făcut un pas pentru a ne apropia de ideile cuprinse în cărți, prin lansarea a două opere ale editurii Noua Acropolă, Alchimistul de Jorge Angel Livraga Rizzi și Epoca Vărsătorului de Laura Winckler.

Ziua Internațională a Muzicii

Noua Acropolă Timișoara

21 noiembrie 2016


În luna octombrie, cu ocazia Zilei Internaționale a Muzicii am dedicat o zi sărbătoririi muzei elene Euterpe, al cărei atribut al sunetului este azi pentru noi Muzica. Această străveche expresie a umanității ne atinge pe toți cu sunetele sale armonioase și pure, care pot înălța inima omului, dar în același timp pot sugera corpului diferite stiluri expresive de mișcare prin arta dansului.  

Gânduri filosofice de toamnă

Noua Acropolă Timișoara

14 noiembrie 2016


Toamna este acel moment din an în care orice bun grădinar culege roadele semințelor pe care le-a sădit și îngrijit cu mare drag. Asemenea acestora, în această toamnă am cules din roadele semințelor și experiențelor marilor filosofi și înțelepți ai umanității, pe care le-am lăsat să crească în noi și apoi le-am transpus în frumoase prelegeri filosofice. Cu această ocazie ne-am îmbogățit universul interior cu ideile valoroase ce au dus la crearea unor mari culturi și civilizații, precum cea japoneză, chineză sau celtă sau cu idei ale unor oameni ce au trăit “înaintea timpului lor”, precum C.G. Jung sau Nikola Tesla, care au avut idei vizionare ce au produs mari schimbări în diferite domenii ale științei.

© Noua Acropola 2018