Ştiri recente

Acţiune ecologică în Giroc sau despre conștientizarea că avem datoria de a păstra Natura curată și frumoasă

Noua Acropolă Timișoara

7 aprilie 2017


La instalarea primăverii, Natura se reînnoiește prin impulsul unor Legi de ea cunoscute, iar noi oamenii ne bucurăm de impulsul ei regenerator, de noua viață ce ia naștere.  

Prelegeri filosofice de primăvară: Arhetipul Doamnei și Arhetipuri masculine

Noua Acropolă Timișoara

1 aprilie 2017


Odată cu începutul primăverii, am propus două prelegeri filosofice ce au privit în mod filosofic aspectele complementare feminin-masculin: Arhetipul Doamnei, susținută de Iulia Pantelimon și Arhetipuri masculine, prezentată de Laurențiu Plăcintă.

Fiecare om poate fi un artist!

Noua Acropolă Arad

31 martie 2017


Fiecare om poate fi un artist! Bineînțeles, dar cum? În perioada 24-26 martie, Asociația Culturală Noua Acropolă și muzeul arădean au oferit publicului din oraș posibilitatea reîntâlnirii cu acele valori clasice, ale sufletului, care stau la baza atât a artei plastice, cât și cele care fac parte din fundamentul filosofiei - Arta de a trăi, în cadrul evenimentului Arta Renașterii interioare.

Noua Acropolă a dat valoare lucrurilor realizate manual la târgul Artisans Bazaar

Noua Acropolă Timișoara

30 martie 2017


La mijloc de februarie, Noua Acropolă Timişoara a participat la târgul Artisans Bazaar organizat de Noi Re-Creăm la Porto Arte.  

Conferințe de primăvară

Noua Acropolă Constanța

26 martie 2017


Giordano Bruno este unul dintre eroii umanității, care a contribuit la eliberarea lumii occidentale din lanțurile fricii și ale dogmatismului ignorant, învățându-i pe oameni să gândească cu propria minte. Noua Acropolă Constanța a celebrat duminică 19 februarie amintirea acestui gânditor prin conferința Filosofia lui Giordano Bruno.

Despre frumusețe și armonie

Noua Acropolă București

23 martie 2017


În luna martie, am dedicat un week-end Frumuseții și armoniei.

Interpretarea esoterică a "Primăverii" lui Botticelli

Noua Acropolă Oradea

21 martie 2017


Sâmbătă, 18 martie, a avut loc prelegerea filosofică Interpretarea ezoterică a ”Primăverii” lui Botticelli susținută de Andreea Neacșu, responsabilul filialei orădene a Organizației Noua Acropolă. În prezentare s-a oferit o interpretare a temelor prezente în capodoperă, Zefirul care o răpește pe nimfa Chloris, transformarea acesteia într-un boboc de floare și apoi în Floris – Primăvara. În această ipostază ea oferă din abundență florile pe care le ține în mâini. Este asemuită omului autentic care se trezește pentru Adevăr, Dreptate, Cunoaștere, Frumos, realizând astfel opera alchimică a transmutării Plumbului în Aur.

Filosofia oferă răspunsuri

Noua Acropolă Arad

7 martie 2017


În luna februarie, Asociația Culturală Noua Acropolă a deschis seria de prelegeri filosofice a acestui an printr-o prezentare „De ce mint oamenii? De ce se tem oamenii?” care a expus publicului prezent în sala Concordia a Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” o abordare asupra psihicului uman din perspectiva filosofiei în manieră clasică.

Despre echilibrul personal

Noua Acropolă Oradea

6 martie 2017


În 25 februarie, cu ocazia aniversării a trei ani ai filialei orădene a Noii Acropole, a avut loc conferința intitulată Despre echilibrul personal, susținută de Andreea Neacșu.Omul este probabil creatura cea mai ispitită de jocurile vieții, alergând după adevăruri de o clipă crezând că acestea sunt totul. Avem nevoie să putem alege just și pentru a face acest lucru trebuie să avem încredere în noi înșine. Cum se cultivă aceasta? Câteva idei au fost oferite în cadrul prezentării.

Ziua de Dragobete la Centrul de zi pentru vârstnici

Noua Acropolă Timișoara

27 februarie 2017


24 februarie, ziua lui Dragobete, zeul veseliei și al iubirii! În această zi de sărbătoare, i-am vizitat pe prietenii noștri, Bunicii, de la Centrul de zi “Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril”.

Prelegere filosofică - Pericolele rasismului

Noua Acropolă Timișoara

23 februarie 2017


Prelegerea filosofică Pericolele rasismului, susținută de Monica Varga, a pus sub lupa înțelegerii inteligente și profunde rasismul, ca produs al modernității, dar care putem spune că nu a făcut și nu va face niciodată parte din gena umană, indiferent de forma, înălțimea și culoarea pe care ar lua-o aceasta, în orice colț al planetei.  

LEGILE VIEȚII

Noua Acropolă Constanța

29 ianuarie 2017


Duminică 29 ianuarie am invitat constănțenii la o nouă întâlnire cu filosofia practică în cadrul conferinței Legile Vieții. Pentru că suntem oameni și ne întrebăm cine suntem și ce oportunități ne oferă această mare călătorie, numită viață.

© Noua Acropola 2018