x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK

Ştiri recente

Spiritele elementale ale naturii

Noua Acropolă Oradea

21 iunie 2018


Miercuri, 20 iunie, a avut loc la sediul Noii Acropole Oradea, lansarea celei de-a doua ediții a volumului scris de dl Jorge Angel Livraga Rizzi ” Spiritele elementale ale naturii”.  Începutul prezentării, susținută de Olivia Pocioian, a fost reprezentat de trecerea în revistă a vieții și activității literare și filosofice a d-lui Livraga.

Alături de prieteni dragi

Noua Acropolă București

20 iunie 2018


Duminică, 10 iunie, membrii și simpatizanții din Noua Acropolă au poposit din nou la prietenii de la Școala de Surzi nr.1.

Calendarul Aztec - manual de arheologie

Noua Acropolă Oradea

13 iunie 2018


În seara de luni, 11.06.2018, a avut loc la librăria Cărturești, lansarea Albumului Calendarul Aztec - manual de arheologie însoțit de o colecție de imagini calitative ale codexurile precolumbiene și artefactelor arheologice. În cursul prezentării manualului s-a povestit despre azteci, despre stilul lor de viață, viziunea lor asupra unui război dus corect, de la egal la egal, dar și despre un război interior și personal. Totodată, s-a vorbit și despre stilul lor de educație care promova omul ca stăpân al gândurilor, emoțiilor și acțiunilor sale. Manualul lansat este o invitație la o investigație în interiorul unor culturi îndepărtate, pentru a ne înțelege mai bine pe noi înșine. De asemenea, este un ghid plin de simboluri și cultură, potrivit, după cum a fost sesizabil în cadrul lansării, atât copiilor curioși, cât și persoanelor mature.

Leonardo da Vinci și copiii de la Centrul de Zi

Noua Acropolă Oradea

9 iunie 2018


Vineri, 8 iunie 2018, Noua Acropolă Oradea a organizat o scurtă incursiune în Renaștere, la Muzeul Țării Crișurilor din Oradea. Acolo s-a participat la expoziția "Invențiile unui geniu. Mașinile lui Leonardo da Vinci", alături de copiii de la Centrul de zi.  Aceștia au văzut și testat reconstituiri ale invențiilor lui Leonardo da Vinci: bicicleta, fierăstrăul hidraulic, un pod mobil, un tanc, deltaplanul, şurubul lui Arhimede, planorul. Copiii au învățat prin curiozitate și joc despre o epocă măreață și despre un geniu care şi-a pus amprenta nu numai în planul invenţiilor, ci şi al artelor. 

Stăpânul Inelelor

Noua Acropolă Oradea

6 iunie 2018


Miercuri, 6 iunie 2018, a avut loc la Cetatea Oradea, Cinema Moșternirea prelegerea filosofică Stăpânul Inelelor, susținută de Noua Acropolă Oradea. Folosindu-și talentul literar J.R.Tolkien ne amintește că onoarea, prietenia, curajul, sacrificiul sunt învingătoare, chiar și într-o lume în criză în care lupta pentru putere și lăcomia distrug natura și societățile umane. Hobiții ne inspiră dorința prieteniei autentice, iar frăția inelului ne amintește de forța loialității și onoarei. Binele învinge este atât imaginație, cât și realitate.

Clubul Cărții: Bucuria Vieții

Noua Acropolă Constanța

01 iunie 2018


Duminică 12 mai, la Clubul Cărții, a fost prezentat romanul lui Irving Stone „Bucuria Vieții”. Romanul biografic al lui Irving Stone descrie 16 ani din viaţa marelui artist olandez Vincent Van Gogh. Urmărind peregrinările personajului central, autorul surprinde deopotrivă duritatea vieţii minerilor din Borinage, entuziasmul şi frământările grupului parizian de pictori novatori ...

Lecția de ecologie

Noua Acropolă Timișoara

30 mai 2018


Pentru că acțiunile punctuale au efecte mai mari atunci când sunt însoțite de intervenții educaționale, pentru că sămânța dragostei pentru natură sădită în inimile elevilor școlii din Giroc prin acțiunea ecologică din această primăvară are nevoie de grijă pentru a rodi, ne-am implicat într-un demers drag sufletului nostru, participând la un curs de conștientizare față de nevoia de a proteja mediul înconjurător.

Acțiune ecologică

Noua Acropolă Constanța

30 mai 2018


Voluntarii Noii Acropole au dus la bun sfârșit ecologizarea de primăvară a siturilor arheologice din Centrul Istoric al Constanţei. 

Taofizica, o paralelă între fizică și filosofie

Noua Acropolă Oradea

29 mai 2018


Vineri, 25 mai, la sediul Noii Acropole Oradea, a avut loc conferința Taofizica, susținută de Andreea Neacșu. S-au prezentat concepte din fizica relativistă și cuantică, privind dualitatea luminii undă-corpuscul, relativitatea timpului și noțiuni din filosofiile orientale privind locul omului în univers și limitele cunoașterii umane. 

Indienii Nord-Americani

Noua Acropolă Oradea

11 mai 2018


În această seară, 9 mai 2018, la sediul Noii Acropole a avut loc prezentarea Indienii din America de Nord. S-a pornit cu lecturarea a două scrisori ale șefilor de trib. Acestea au cuprins idei de pace și conviețuire cu oamenii și natura.

Dezbateri filosofice toamnă 2017-primăvară 2018

Noua Acropolă Cluj-Napoca

10 mai 2018


Încă din toamna trecută am început să organizăm dezbateri filosofice pe diverse teme, pornind de la ideile marilor filosofi. Aceste activități s-au bucurat de un mare interes din partea publicului clujean și ne-au oferit oportunitatea să readucem în actualitate concepte ca libertatea interioară, curaj, dreptate, dragoste și multe altele. Am stat până acum De vorbă cu Platon despre: suflet, dreptate, dragoste și fericire, dar și cu filosofii stoici Marcus Aurelius, Seneca și Epictet, iar in continuare am pregătit o serie de discuții despre valorile eroilor mitologici din diverse culturi.  

Atelier de pictură egipteană și aztecă

Noua Acropolă Cluj-Napoca

9 mai 2018


Anul acesta am avut mai multe ocazii să ne întâlnim cu vechi simboluri din culturile Egiptului antic și a Americii precolumbiene. Am încercat să deslușim puțin din istoria acestor civilizații fascinante, dar și să identificăm unele canoane pe care le ultilizau în arta lor, prin intermediul atelierelor de pictură pe care le-am organizat în fiecare lună la sediul nostru din Cluj-Napoca.